24. oktober 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

En ligvogn for de uvelkomne

I går blev der fundet 39 lig i en lastbilcontainer i Storbritannien. Lastbilen er registreret i Bulgarien. Chaufføren, der er af nordirsk baggrund, er blevet arresteret. De 39, hvoraf de fleste er papirløse, døde af luftmangel og er formodentlig enten flygtninge eller desperate arbejdssøgende fra fattige verdensdele. Hvorfor skulle man ellers benytte sig af en […]

Kære læser

/dkpol: Kronisk kaos i Skat

Den gode forklaring. Skatteminister Morten Bødskov (S) har trukket i nødbremsen: De allerede forsinkede og fejlbehæftede ejendomsvurderinger er blevet udskudt. Igen. S-regeringen tør ganske enkelt ikke slippe et nyt it-system løs, før det med blot en nogenlunde form for sikkerhed kan siges at virke. Og det gør det langtfra endnu. Tværtimod erkender skatteministeren, at man […]

Spisesedlen

Venstre og Dansk Folkeparti vil have overvågning med ansigtsgenkendelse. I et interview til Berlingske siger chefpolitiinspektøren fra Københavns Politi, at ansigtsgenkendelse vil være en ”kæmpe fordel” i kampen mod kriminalitet, hvilket har fået Venstre og DF til at bakke op om at tage instrumentet i brug. I rød blok er man afvisende overfor forslaget.

EU’s udenrigschef trækkes ind i sag om jetbrændstof til Syrien. EU’s udenrigschef Federica Mogherini lovede for år tilbage, at hun ville undersøge rapporter, der gjorde opmærksom på, at der i strid med EU’s sanktioner blev leveret jetbrændstof til Syrien. Nu viser en aktindsigt foretaget af DR, at hun tilsyneladende ikke har gjort noget. Sagen trækker tråde til det fynske firma Dan-Bunkering, der anklages for ulovligt at have leveret jetbrændstof til Syrien.

Retssagen mod Britta Nielsen er begyndt. I Københavns Byret har den svindelanklagede Britta Nielsen her til formiddag erkendt at have overført penge fra Socialstyrelsen til sig selv. Hun nægter dog, at det skal være sket i hele perioden fra 1993-2018. Anklagemyndigheden kræver fængsel op til 12 år for millionsvindel.

Macron klar med ny kommissærkandidat. Det vakte opsigt, da Frankrigs bud på en EU-kommissær, Sylvie Goulard, ikke blev godkendt i EU-parlamentet. Årsagen hertil var ifølge parlamentet, at Goulard tidligere har sjusket med EU-midler, men Macron mente, hun blev offer for politisk spil. Nu har Macron i stedet nomineret Thierry Breton, der er tidligere finansminister i Frankrig. Bliver han godkendt, skal han være kommissær for EU’s indre marked.

Ozonhullet over Antarktis er rekordsmåt. Ikke siden man begyndte at lave optegnelser over hullet i ozonlaget i 1982, har det været mindre. På denne tid af året plejer det at vokse til 20 mio. kvadratkilometer, men på grund af varmt vejr har hullet kun udvidet sig til mindre end det halve. Det er gode nyheder for den sydlige halvkugle, fordi mængden af solens UV-stråling, der rammer jorden, vil blive lavere, forlyder det fra NASA.

Et sidste ord

Vi hører meget om bureaukrati, men uanset hvor man står i den politiske debat, kan man erklære sig enig i, at denne dag i 1964 var en katastrofe.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12