25.07.16

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Bidronningens magt

Det var en magtdemonstration. Det er muligvis en kliché og i øvrigt kun popmusik, vi taler om, men ingen af os 38.000 publikummer, der i går var så heldige at være i Telia Parken for at høre og se den amerikanske superstar Beyoncé, kunne være i tvivl om, at der var tale om en overlegen […]

Det bedste vi har set

Sorte liv betyder noget

En af de mest toneangivende organisationer i den amerikanske racekonflikt er Black Lives Matters. Det er en antivoldelig bevægelse, der havde sit udgangspunkt i sorte miljøer, men som har bredt sig som et slogan til alle afarter af det amerikanske samfund. Wired fortæller den vilde historie om, hvordan organisationen udviklede sig fra ligegyldig idé til verdensomspændende bevægelse gennem de sociale medier.

To sprog i samme land

Når Demokraterne i dag sparker deres konvent i gang, vil vi opleve et helt andet sprog og et helt andet USA, end vi så i sidste uge. Hvornår kom det så vidt? I omkring 1990, mener The Atlantics Derek Thompson, der forsøger at tegne grænserne op.

Spisesedlen

Så er det Demokraternes tur til at afholde deres konvent i USA. Det starter i dag i Philadelphia, hvor både den tidligere kandidat Bernie Sanders og førstedame Michelle Obama skal tale. Senere på ugen vil Hillary Clinton blive officielt indsat som partiets præsidentkandidat.

Hvad der ligner et selvmordsangreb, har ramt tysk musikfestival i den sydtyske by Ansbach. Ingen udover selvmorderen har mistet livet, men flere er alvorligt sårede. Det er fjerde gang på en uge, at Tyskland bliver ramt af blodige episoder. Bayerns indenrigsminister, Joachim Hermann, tror, at eksplosionen i den sydtyske by Ansbach var ”et islamistisk selvmordsangreb”.

Udsigt til milliardmangel i kommunerne. Kommunerne mangler over ni mia. kr. for at kunne opretholde velfærden frem mod 2020, viser ny analyse. Der er ikke plads til skattelettelser til rige danskere, mener S. V og LA er uenige.

Tyrkiet kræver 42 journalister fængslet efter kupforsøg. En reporter, som kritiserede regeringen for korruption i 2013, er blandt de 42 journalister, som kræves anholdt.

Vincent van Gogh gav sit øre til en landmands datter. Jep, ny forskning mener at have opklaret det 150 år gamle mysterium.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12