25. august 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Bureaukrater og bohèmer krydser spor på Mors

Det er godt nok heldigt, at landets kunstnere har en romantisk bohème-figur at trække på. For ellers ville de bare fremstå som nogle sølle fattigrøve – særligt inden for nogle af de ypperligste kunstarter såsom poesi og billedkunst. Uden forestillingen om at være en fri sjæl og ubundet af samtidens småborgerlige konventioner, ville de fleste […]

Kære læser

“Heldigvis virker det ikke, som om de er særlig gode til at ramme”

Der er bander på Nørrebro i København. Men bydelen er meget andet end bandekonflikten. Der er loppemarkeder, fællesspisning, parkidyl, ølbarer, grønthandlere, kebab, bland-selv-slik, Michelin-restauranter. Og så er der mennesker på Nørrebro. Mød nogle af dem i denne uges Føljeton. I dag: Petrine Sørensen, 27, og Camilla Nielsen, 27, der godt kan lide at bruge de mange gratis aktiviteter, bydelen byder på.

Spisesedlen

Moderaternes formand trækker sig efter pres fra 11 partidistrikter. Lederen af den svenske opposition, Anna Kinberg Batra, meddelte på et pressemøde fredag morgen, at hun trækker sig som formand. Hendes parti har længe haft dårlige meningsmålinger, og nu opgiver hun ”fornyelsesarbejdet”, sagde hun. ”Der er for mange moderater, som kun beskæftiger sig med, hvad man kan kalde selvskadepolitik.”

Kritik af regeringen for at sende millioner til baglandet. Venstre og Konservative er i fuld gang med at sende penge af sted til ”mindre initiativer rundt om i landet, fremgår det af et internt regeringsnotat. Puljen er på 100 millioner kroner og skal ifølge notatet fordeles mellem de tre VLAK-regeringspartier. Men det er at føre kommunal valgkamp på skatteydernes regning, lyder kritikken fra Radikale. ”Det er en uskik, at regeringen bruger en finanslov til at smøre vælgerne i den kommende valgkamp i kommunerne,” siger finansordfører Martin Lidegaard (R).

Roms politi bruger vandkanoner og knipler mod flygtninge. De godt 800 flygtningene, hvoraf de fleste er asylansøgere, havde fået ordre til at forlade en tom bygning nær banegården, som de har opholdt sig i gennem flere år. Menneskerettighedsaktivister klager over, at familierne i huset bliver revet fra hinanden.

Samsung-arving skal fem år i fængsel for bestikkelse. Teknologigiganten Samsungs vicepræsident, den 49-årige milliardær Jay Y. Lee, er efter seks måneders rettergang i dag blevet dømt for at have betalt bestikkelse i forventning om politiske tjenester af Sydkoreas forhenværende præsident Park Geun-hye. Jay Y. Lee har straks appelleret dommen.

Kulturhovedstaden Aarhus tager dokumentarfilm om ubådsejer af plakaten. ”På grund af de tragiske hændelser omkring ubåden og politiets efterforskning har vi sammen med fotografen besluttet at stoppe projektet,” siger Aarhus 2017’s pressechef til Dagens Nyheter. Filmen om den nu drabssigtede ubådsejer, Peter Madsen, skulle have haft premiere i oktober. Samtidig nægter Peter Madsen sig skyldig i usømmelig omgang med lig.

Et sidste ord

Hvordan vasker man sit hår i vægtløs tilstand? På denne video tager den amerikanske astronaut Karen LuJean os gennem de forskellige processer. Videoen er godt nok fra 2013, men den er optaget i rummet, og der er ikke sket nogen nævneværdig udvikling på området siden da, så here you go – wash and go…

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12