25. februar 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Weinstein er dømt, men vi har ikke lært en skid

Det er som udgangspunkt et sympatisk træk gerne at ville ruske lidt op i det hele. Enhver, der arbejder for en bedre verden, er ven af Føljetons hus, og vi er ikke større dødbidere, end at vi godt kan forstå, at det nogle gange kræver en revolution at forandre tingene. Men i enhver revolution finder […]

Kære læser

Coronavirussen: Italien, Sydkorea og Iran er hårdt ramt

Italien: Taget på Schengen. Coranavirusssen, officielt kaldet Covid-19, har ramt det nordlige Italien, nærmere bestemt Lombardiet, i stor stil. Over weekenden er der blevet rapporteret mere end 150 smittetilfælde, hvilket er det største, der hidtil er blevet set i Europa. Tre er døde indtil videre. Udbruddet har ført til en større nedlukning af mindst ti […]

Spisesedlen

Bil kører ind i tysk karnevalsoptog. En 29-årig tysk mand kørte i går en bil ind i en menneskemængde under et karnevalsoptog i den tyske by Volkmarsen i delstaten Hessen. Mindst 30 mennesker er blevet såret. Politiet har pågrebet gerningsmanden, og de siger, at det sandsynligvis var forsætligt. Motivet bag handlingen er endnu ikke kendt.

Weinstein kendt skyldig. Den 67-årige filmmogul Harvey Weinstein blev ved en domstol i New York i går kendt skyldig i at have begået seksuelt overgreb og voldtægt. Samtidig frikendte juryen Weinstein for de mest alvorlige anklager, der kunne have givet livstid. Strafudmålingen finder sted d. 11. marts. Weinstein er også anklaget for lignende forbrydelser i den amerikanske delstat Californien.

Finansminister beklager mail. Finansminister Nicolai Wammen (S) beklagede i går, at regeringen har haft en køreplan for, hvordan de skulle angribe oppositionspartiet Venstre, mens de to partier forhandler om kommunernes økonomi. Regeringens angrebsplaner fremgik af en mail, som Jyllands-Posten kunne fremvise søndag. Venstre kaldte det ”fordækt dobbeltspil.”

Syv døde under protester i Indien. Seks civile og en politibetjent har mistet livet i forbindelse med protester mod landets nye kontroversielle statsborgerskabslov. Loven giver amnesti til ikke-muslimske immigranter fra tre nærliggende muslimske lande, og kritikere mener, at loven gør op med Indiens sekulære status og diskriminerer muslimer. De voldsomme demonstrationer finder sted, mens Trump besøger Indien.

Danske hotelgæster i corona-karantæne. Op mod 1.000 feriegæster er blevet sat i karantæne på et hotel på den spanske ferieø Tenerife. Det sker, efter en italiensk læge, der tidligere har boet på hotellet, er blevet konstateret smittet med coronavirus. Rejsebureauet TUI oplyser, at der bor tre danskere på hotellet, hvorfor de også er i karantæne.

Et sidste ord

Vi elsker internettet. En eller anden tilfældig person har lavet en filmtrailer, der blander den nye store krigsfilm 1917 med tegneserien SpongeBob. Det er den slags fiksfakserier, vi forventer af internettet.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12