25. januar 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Findes der en vaccine mod dumhed?

Forblændet af bling-bling. Danske politikere er blevet snydt, så vandet driver. Når beløbene blive store nok, svimler det for øjnene af danske politikere. Igen og igen lader politikerne i Folketinget sig snyde tykt af udenlandske pengefolk. Når the big bankers rykker ind, skrumper danske politikere ned til naive og ædle vilde, der danser nøgne rundt, strippet for forretningssans og selvtillid. Det er ydmygende, naragtigt – og dyrt.

Kære læser

Fotoserie: 162 bankende efterskolehjerter

Efterskolekærlighed. Kan du huske den første forelskelse? Var den vidunderlig, akavet, gensidig? På Gørlev Idrætsefterskole findes 162 bankende hjerter, der føler det meste for første gang. I løbet af efteråret og vinteren har journalist Amalie Schroll Munk og fotograf Daniel Hjorth besøgt efterskolen for at beskrive, hvordan kærligheden mærkes på en 16-årig krop. På almindelige skoledage, i weekender væk fra familien og til elevfester. Se fotoserien om den unge, besværlige kærlighed.

Spisesedlen

Danske teater- og filmfolk gør op med sexisme i nyt manifest. Flere end tusind skuespillere, instruktører, forfattere og andre i den danske teater- og filmbranche har skrevet under på et #Time’sUp-manifest, der kræver et opgør med sexisme, krænkelser og overgreb, skriver Politiken. Der er tale om folk som Trine Dyrholm, Ghita Nørby, Nikolaj Coster-Waldau, Line Knutzon, Iben Hjejle og Mikkel ‘Hr. Skæg’ Lomborg. ”Vi opfordrer til, at chefer og ledere på institutioner, skoler, teatre, produktionsselskaber og tv-stationer iværksætter tiltag, der vil sikre, at seksuelle krænkelser, overgreb, chikane, magtmisbrug og kønsdiskriminering ophører,” står der blandt andet i manifestet.

Kunstige skæg rammes af burkaforbud. Justitsministeriets embedsapparat har måttet skrue op for kreativiteten for at levere indhold til regeringens udkast til et lovforslag om burkaforbud, som holder sig inden for grundlovens rammer. ”Det forbydes på offentligt sted at bære beklædningsgenstande, der skjuler ansigtet,” står der ifølge DR Nyheder. I notatet er der nævnt en række eksempler: ”huer, hætter, tørklæder, masker, hjelme, heldækkende dragter, kunstige skæg mv.” Retsordfører Naser Khader (K) erkender, at lovforslaget lægger op til en massiv latterliggørelse af regeringen.

Donald Trump er klar til at lade sig afhøre. Inden sin afrejse til World Economic Forum i Davos i går sagde den amerikanske præsident, at han er villig til tale under ed med den tidligere FBI-chef Robert Mueller, der er specialanklager i undersøgelserne af Ruslands forsøg at påvirke USA’s præsidentvalg i 2016. Juraprofessor Seth Abramson, som vi har henvist til flere gange, skriver dog på Twitter, at det kan blive en gratis omgang for Trump.

+ Trump siger også, at han nu støtter, at gruppen af illegale indvandrere, der går under betegnelsen Dreamers, i løbet af 10-12 år kan ”morfe” over i et amerikansk statsborgerskab, hvis de ”arbejder hårdt”.

12 kameler smidt ud af skønhedskonkurrence i Saudi-Arabien på grund af botox. En dyrlæge blev ifølge saudiske medier taget i at foretage plastikkirurgi på kamelerne få dage inden konkurrencen, hvor førsteprisen er på adskillige millioner dollars. Det skriver det amerikanske nyhedsmedie NPR.

Hver 10. skoleelev deler intime billeder uden tilladelse. Red Barnet har gennemført en undersøgelse på 15 skoler i Danmark, som viser, at 10% af børnene selv har delt et intimt foto af en anden. 30 procent
har oplevet, at unge har taget seksuelle billeder i det skjulte med mobiltelefoner.

Et sidste ord

Det er ikke blevet til så meget sne på vores breddegrader, men det er ingen undskyldning for ikke at finde skiene frem. Se blot her. Vi ses i dalen. Og i morgen.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12