25. juni 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Danske Banks inkompetence når sovjetiske proportioner

Vi har før på denne plads skrevet om, hvordan Danske Bank gang på gang har forsøgt at mestre røgslørets kunst. Igennem de seneste år har de forsøgt at perfektionere ”taking out the trash”-teknikken, hvor man skjuler sine egne lidet flatterende pressehistorier i den forvirring, der opstår, når nyhedsmøllen har travlt med en anden stor begivenhed. […]

Kære læser

Kushners fredsplan for Mellemøsten er dødfødt

Hvis ikke Jared kan … Donald Trump havde engang høje tanker om sin svigersøn. For to et halvt år siden, kort tid efter at han var blevet valgt som USA’s præsident, bekendtgjorde Trump, at Jared Kushner ville være den rette mand til at løse Israel-Palæstina-konflikten og skabe fred i Mellemøsten. ”Hele mit liv har jeg […]

Spisesedlen

FN-menneskerettighedsekspert: ‘Klima-apartheid’ presser sig på. Det bliver mere og mere sandsynligt, at kloden udvikler sig til et sted, hvor de rige betaler for at undgå hede og hungersnød skabt af klimakrisen, mens resten af verden lider, forlyder det i en FN-rapport. Ifølge Philip Alston fra FN kan klimakrisen underminere menneskerettighederne og demokratiet.

Flere banker kan have et gebyrproblem. ”Vi står med et problem, der formentlig strækker sig ud til andre danske og europæiske banker,” siger Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, til Berlingske. I går fyrede Danske Bank sin direktør, Jesper Nielsen, fordi banken har taget for høje gebyrer for produktet Flexinvest Fri, som 87.000 kunder har benyttet sig af. De skal nu kompenseres for i alt 400 mio. kr. ”Som systemet fungerer, er der er en stor fristelse for banker til at komme urimeligt høje gebyrer på deres produkter, når vi taler investeringsrådgivning,” siger Forbrugerrådet Tænks vicedirektør Vagn Jelsøe.

10 europæiske storbyer vil stille skrappere krav til Airbnb. Byer som Amsterdam, Barcelona og Berlin vil have EU til at skærpe reglerne for udlejning via Airbnb. Problemet er, at portalen fjerner boliger fra indbyggerne i de pågældende byer og stiller dem til rådighed for turister i stedet.

Mexico indsætter 15.000 soldater for at afbøde strøm af illegale immigranter mod USA. Traditionelt har Mexico ikke brugt hæren til at stoppe udenlandske immigranter fra Sydamerika, men landet forsøger at afhjælpe det nu, fordi USA truer med afgifter på mexicanske varer.

Italiensk mafiaboss bryder ud af uruguayansk fængsel. Rocco Morabito var tilbageholdt i et detentionscenter og afventede at blive udleveret til Italien, hvor han har været efterlyst siden 1994. Morabito, der er et berygtet medlem af den calabriske mafia, er blevet idømt 30 års fængsel in absentia for organiseret kriminalitet og narkohandel.

Et sidste ord

Samuel L. Jackson lader ikke til at være typen, der tager småfejl sådan helt stille og roligt.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12