25. maj 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Rigtige venner kan købes for mammon

Begejstringen er faldet støt på præsident Trumps rundrejse. I løbet af de seneste dage har han været på en formidabel – og næsten økumenisk – turné, som har været iscenesat som en lyn-serie af superheltefilm á la ‘Superman møder Batman’, eller måske snarere ‘Lord Voldemort møder Sauron’. På sin første udlandsrejse som præsident har Trump […]

Kære læser

Er han betalt af Kreml?

Tysklands tidligere forbundskansler Gerhards Schröder har et varmt forhold til Ruslands præsident Vladimir Putin, som han har kaldt ”en pletfri demokrat”. 10 dage før Schröder var færdig som tysk regeringsleder, indgik han en milliardaftale med Gazprom om gasleverancer til Tyskland. Siden da har eks-kansleren lobbyet for Gazproms interesser, og i dag er han bestyrelsesformand i Nord Stream 2, der ejes af den russiske gasgigant.

Det bedste vi har set

Den danske forfatter Dorthe Nors er nomineret til International Man Booker Prize. Her anbefaler hun fem nyere skandinaviske bøger, som hun mener, at verden burde kende. Læs hvad Nors siger om Yahya Hassans Digte og Naja Marie Aidts Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage, Carls bog.

Spisesedlen

Flere ubrugte bombematerialer fundet. Under efterforskningen af massemordet på unge koncertgængere i Manchester har politiet fundet yderligere kemikalier og dippedutter, der kan bruges til at fremstille bomber med. Myndighederne har mistanke om, at et egentligt terrornetværk står bag.

Gennembrud for homovielser i Asien. Forfatningsdomstolen i Taiwan har i en opsigtsvækkende dom banet vejen for at lovliggøre homovielser som det første sted i Asien – og tilmed med en begrundelse, der vækker opsigt i nabolandene: Homovielse er ikke et vestligt fænomen, men en universel menneskeret.

Løkke mister indflydelse i dansk politik. En meningsmåling fra Megafon viser, at kun 17 procent af vælgerne mener, at statsminister Lars Løkke Rasmussen har størst indflydelse på Christiansborg. 43 procent peger på, at Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl reelt er manden, der regerer Danmark.

Protester i Brasilien fører til gadeoptøjer. Tusindvis af vrede demonstranter kræver, at den korruptionsmistænkte præsident Michel Temer straks træder tilbage og udskriver nyvalg. Senest er Landbrugsministeriet blevet sat i brand.

Læger betaler for at blive hjemme. Nordjyske læger er begyndt at blive straffet med bøder på kr. 2.500,-, hvis de bliver væk fra en nattevagt. Men straffen virker ikke, for i det seneste år har læger i 50 tilfælde betalt for at blive hjemme, mens der har manglet læger om natten i Nordjylland.

Et sidste ord

En bygning med 22 indbyggede emojier. Hvorfor ikke? Arkitekturen har jo gennem århundreder prøvet med rigtige ansigter. Og emojierne er vel hurtigere at mure op i al deres… glathed.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12