25. maj 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Altid mange problemer

Findes der noget mere trivielt end problemer? Det er ikke altid, vi snakker om dem eller refererer til dem som ‘problemer’, men de fylder jo alt, hele vores hverdag, hele tiden, og de første udfordringer melder deres ankomst, straks efter at vi er blevet født: sult, tørst, træthed, afføring (i uprioriteret rækkefølge). Problemet med problemer […]

Kære læser

Irlands rasende abortkrig

De seneste 35 år har abort været forbudt i Irland. I 1983 blev det bestemt ved en forfatningsændring, at et ufødt barn har de samme rettigheder som kvinden, der bærer det. Modstandere har i årevis råbt på en afskaffelse af ændringen, mens tilhængere har holdt stædigt fast på, at et liv er et liv. Den seneste tid har ja/nej-diskussionen fyldt den irske dagsorden. Ved en folkeafstemning viste det sig, hvilken fløj der har flest irere bag sig.

Spisesedlen

Trump aflyser topmøde med Kim Jung-un. USA’s allierede i Asien blev endnu engang taget på sengen, da præsident Trump i går aflyste det planlagte topmøde med Nordkoreas leder, der skulle have været afholdt i Singapore 12. juni. Sydkoreas præsident Moon Jae-in udtaler, at beslutningen gør ham ”perpleks,” og han beklager, at Trump improviserer så uberegneligt i én af klodens mest sprængfarlige konflikter.

Rusland anklages for nedskydning af fly. Efter flere års tekniske undersøgelser retter Holland og Australien nu formel anklage mod Rusland for nedskydning af passagerflyet MH17, som i 2014 var på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur. I alt 298 mennesker døde, da Boeing 777-200ER-flyet blev skudt ned med et Buk-missil og styrtede ned i det østlige Ukraine, tæt ved landsbyen Hrabove i Donetsk Oblast ved grænsen til Rusland.

Pusherstreet på Christiania genåbner. Efter tre dages blokade fra christianitterne selv, genåbner Pusherstreet i eftermiddag. Beboerne i fristaden på Christianshavn forsøger at gøre op med rockernes dominans. Formanden for Fonden Christiania, advokat Knud Foldschack, har aftalt at mødes jævnligt med politiet for at inddæmme de velorganiserede og voldelige bander, der tjener et milliardbeløb på hashhandlen.

Rød bloks forspring skrumper i en ny måling. I en ny Norstat-måling går de borgerlige partier frem på bekostning af oppositionen . Yderfløjene går generelt frem: Enhedslisten har fremdrift sammen med Nye Borgerlige. Det yderligtgående højrefløjsparti kan blive redningen for blå blok. Hvis Nye Borgerlige ryger under spærregrænsen, vil Danmarks næste statsminister med noget nær garanti blive Mette Frederiksen.

Harvey Weinstein overgiver sig til politiet. Den amerikanske filmmogul, hvis seksuelle overgreb blev startskuddet til #metoo-bevægelsen, har besluttet at melde sig selv til politiet. Han er under efterforskning for grove seksuelle krænkelser, som blev afsløret for offentligheden i en artikel i New Yorker sidste år.

Et sidste ord

Hvem holder du med? Ræven hapser en lille kanin, ørnen nupper ræven – og et episk drama udspiller sig i luften. Det sidste blik er et klik værd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12