25. maj 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Grænseoverskridende anerkendelsesværdighed

Søndag aften var den gal igen på Øresundsbroen. Så mange danske bilister skulle hjem fra Sverige efter en forlænget himmelfartsweekend, at den danske paskontrol på den kunstige ø Peberholm, hvor broen lander, og motorvejen bliver til tunnel, ikke kunne følge med. Resultatet var kilometerlange køer af danske biler til ingen verdens nytte. Regeringens beslutning i […]

Kære læser

Boris Johnson kan hverken leve med eller uden sin rådgiver

Boris Johnson ligner altid en, der netop er ankommet fra en gåtur i stiv kuling. Som om en voldsom brise har grebet fat i hans hår og omdannet det til en uglet høstak. Hans forpjuskede smil synes at fungere som undskyldning for vejret, der har ødelagt hans mundering, og han trasker altid akavet afsted som […]

Spisesedlen

Inger Støjberg afhøres af Instrukskommissionen. Søndagens afhøring af Støjberg (V) i sagen om den ulovlige adskillelse af unge asylpar kom især til at kredse om en ny forklaring fra den tidligere Udlændinge- og integrationsminister. Inger Støjberg pegede på et ministernotat fra 2016, der øjensynligt fortæller, at der skulle ske en individuel sagsbehandling af de unge par. Det er første gang i den langstrukne sag, at Støjberg har nævnt det pågældende notat. Tilbage i 2017 fortalte Inger Støjberg på et samråd, at Udlændigestyrelsen havde fået en mundtlig tilkendegivelse.

Remdesivir kan reducere dødeligheden fra COVID-19 markant. Ifølge et studie offentliggjort i New England Journal of Medicine kan lægemidlet i visse tilfælde reducere dødeligheden fra sygdommen med så meget som 80 pct. Effekten afhænger dog af, hvor tidligt i sygdomsforløbet medicinen bliver givet. Remdesivir blev oprindeligt udviklet til at behandle hepatitis C.

Demonstrationer blusser igen op i Hongkong. Søndag gik tusindvis af demonstranter på gaden for at vise deres utilfredshed med Kinas planer for den særlige administrative region. Kina meldte i sidste uge ud, at man ønsker at indføre en ny, kontroversiel sikkerhedslovgivning i regionen. Demonstranterne blev mødt af politi udrustet med tåregas og en vandkanon. Mindst 180 blev anholdt.

Den afghanske regering og Taliban enige om våbenhvile under Eid al-Fitr. Samtidig meddeler præsident Ashraf Ghani, at man vil løslade 2.000 Taliban-fanger for at vise regeringens gode intentioner. Den tre dage lange våbenhvile varsler et nyt muligt gennembrud i de langtrukne fredsforhandlinger i Afghanistan. Landet har været plaget af krig i mere end 18 år.

Marcus Knuth, Naser Khader og Martin Henriksen sagsøgt. Østre Landsret skal nu tage stilling til, hvorvidt de tre politikere har æreskrænket religionssociolog, imam og direktør for Exitcirklen Sherin Khankan. Khankan har sagsøgt Knuth, Khader og Henriksen på baggrund af en omdiskuteret, intern mail sendt tilbage i 2017, hvor trioen forsøger at overbevise kollegaer om, at Exitcirklen ikke skulle modtage penge fra den såkaldte satspulje.

Et sidste ord

Vi får mere og mere øjnene op for, hvor cool en kat New Zealands premierminister Jacinda Ardern er. Tjek lige det her pressemøde, hvor end ikke et jordskælv kan få hende ud af fatningen.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12