25. november 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Minkvand i Holstebro

”For livet er blandt andet valget mellem pest og kolera/ Men i mit hoved ligger jeg på Lanzarote og soler mig/ Skattefar spørg’ sikkert en dag, hvor jeg har mine kroner fra/ Men indtil da lader jeg pengene synge som en opera” – ”Neonlys” (2013), Ukendt Kunstner. Forhenværende statsminister Lars Løkke Rasmussen gider ikke mere […]

Kære læser

Kvaksalveri eller vidundermiddel: Coronamedicin kan ende som en dyr, ubrugelig fornøjelse

Ingen pandemi uden kvaksalveri. Da svineinfluenzaepidemien ramte verden i 2009, blev der på verdensplan solgt for ca. 20 mia. kr. af lægemidlet Tamiflu. Også herhjemme hoppede vi med på Taimflu-bølgen. Danmark indkøbte for omkring 65 mio. kr., og Sundhedsstyrelsen anbefalede midlet til gravide og visse patienter med kroniske sygdomme. Med så store summer på spil, […]

Spisesedlen

Biden begynder at sætte ministerhold. Magtovertagelsen er officielt gået i gang i USA, og Joe Biden er begyndt at sætte sit ministerhold. Han har udpeget den tidligere amerikanske udenrigsminister John Kerry til særlig klimaudsending. En position Biden selv kalder ”klimatsar.” USA’s næste udenrigsminister bliver Bidens mangeårige allierede Antony Blinken. Joe Biden bliver indsat som præsident i januar 2021.

Lise Nørgaard modtager Statens Kunstfonds Hæderspris. Den 103-årige journalist og forfatter har modtaget den livslange kunststøtte fra kunstfonden. Det samme har videnskabsjournalist Lone Frank, tegner Peter Madsen, designer Cecilie Manz og de tre billedkunstnere Finn Thybo Andersen, Ruth Campau og Kerstin Bergendal. Støtten reguleres efter indkomst.

Italien registrerer højeste antal døde siden marts. Der blev i går registreret 853 coronarelaterede dødsfald i Italien. Det er det højeste antal, siden epidemien var på sit højeste i slutningen af marts. Også antallet af coronarelaterede indlæggelser på de italienske hospitaler er steget kraftigt i november. Mere end 51.000 italienere har indtil videre mistet livet med corona.

Døde mink begravet for tæt på sø. Først begyndte mink at vælte op fra deres grav ved militærets øvelsesterræn i Holstebro. Nu er det kommet frem, at andre døde mink er begravet for tæt på Boutrup Sø. Fødevarestyrelsen vil nu sikre, at søen ikke bliver forurenet af de døde mink.

Skotland gør bind og tamponer gratis. Som det første land i verden vil Skotland tilbyde gratis hygiejneprodukter til alle kvinder. Et enstemmigt parlament vedtog tirsdag en lov, der gør bind og tamponer gratis for alle menstruerende, og det er nu op til de lokale myndigheder at sikre, at produkterne er tilgængelige for dem, der har brug for det – fx vil de findes gratis på uddannelsessteder.

Et sidste ord

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12