25. Oktober 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Libresse forbløder… og dør snart

”I modsætning til, hvad mange tror, så er mens ikke en blå væske, men blod!,” skrev hygiejnebindproducenten Libresse på sin facebookside i sidste uge sammen med deres nye reklamevideo. ”Mens er normalt. At vise det burde også være.” I den nye reklamevideo sendes et bind åbenlyst fra hånd til hånd på en læsesal, og en kvinde […]

Kære læser

Kinas ‘nye æra’

I morges præsenterede Kinas præsident Xi Jinping det kinesiske kommunistpartis nye topledelse. Politbureauets stående udvalg består nu foruden præsidenten og premierministeren af fem nye medlemmer. De er alle så gamle, at det er usandsynligt, at nogen af dem kan overtage præsidentposten, når Xis anden (og i princippet sidste) periode slutter i 2022. Men det lader heller ikke til at være hans plan.

Spisesedlen

Anna Mee Allerslev trækker sig. Det melder den radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester i København her til formiddag ud på sin facebookprofil. Det sker i kølvandet på en lang række sager, der blandt andet har forbindelse til den tidligere borgmesters lån af rådhuset til sin private bryllupsreception.

Rusland blokerer granskning af kemiske våben i Syrien. Rusland nedlagde tirsdag veto i FN’s sikkerhedsråd mod fortsættelsen af en undersøgelse, der forsøger at kortlægge, hvem der står bag de kemiske angreb i Syrien. Den amerikanske FN-ambassadør beskylder russerne for at holde hånden over Syriens præsident Bashar al-Assad

Danmark øger bidrag til befriede IS-områder. Regeringen vil bevilge 135 millioner kroner til stabilisering i Ninewa-regionen i det vestlige Irak, hvor bl.a. storbyen Mosul ligger. I en pressemeddelelse skriver udenrigsminister Anders Samuelsen, at man efter Mosuls befrielse fra Islamisk Stat vil hjælpe byen og regionen med at komme på fode igen.

Ansatte i Skat advarer om nye skandaler. Dansk Told- & Skatteforbund advarer nu skatteminister Karsten Lauritzen (V) om, at den bebudede opsplitning af Skat til syv styrelser kan føre til nye skandaler. Forbundet vedtog tirsdag en udtalelse, hvor de blandt andet siger, at man ikke forstår, hvorfor man ”tør sende Skat ud i et så omfattende organisatorisk eksperiment”. De skriver endvidere, at ”genopbygningen af skatteforvaltningen er en alt for vigtig opgave til, at det må udvikle sig til en teoretisk skrivebordsøvelse”.

Kronprins lover mere moderat Saudi-Arabien. Ved en investeringskonference i den saudiarabiske hovedstad Riyadh, sagde kronprinsen Mohammad bin Salman Abdulaziz Al Saud i går, at Saudi-Arabien skal vende tilbage til en mere moderat form for islam. I dag bekender Saudi-Arabien sig til en yderst konservativ udgave af islam, hvor kvinder fx har yderst begrænsede rettigheder.

Et sidste ord

Den her japaner er pænt imponerende. Og så er han den eneste, der kan det, han kan med is. Indtil videre i hvert fald. Fat isblok og hobbykniv og gå i gang med at øve dig derhjemme!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12