25. oktober 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Verdens ende er relativ

Why do the birds go on singing? Why do the stars glow above? Don’t they know it’s the end of the world? Skeeter Davis: The End of the World (1962)   Mennesket besidder et mystisk kompleks. På den ene side har tusinder af års grublerier over vores plads i verden og meningen med livet ikke […]

Kære læser

Politiet vil have dit ansigt

Hej, du. Dig kender jeg! Hvad har din mor tilfælles med de nyeste smartphones på markedet? De kan begge genkende dit ansigt på et splitsekund. Teknologien inden for ansigtsgenkendelse har udviklet sig hastigt de seneste år, og det betyder blandt andet, at du nu kan låse den telefon og computer op bare ved at kigge […]

Spisesedlen

Regeringen vil oprette sanktionsenhed i EU. På baggrund af sagen om Dan-Bunkering, der er sigtet for i strid med EU’s sanktioner at have leveret jetbrændstof til Syrien, vil regeringen nu lave en ny sanktionsenhed i EU. Enheden skal styrke håndhævelsen af EU’s sanktioner, og helt konkret foreslår regeringen at placere den i EU’s udenrigstjeneste. Det vil give mulighed for, at brud på sanktioner hurtigt kan udveksles mellem medlemslandene.

USA vil indsætte styrker i det østlige Syrien. Til trods for Trumps udmelding om at trække amerikanske styrker ud af det nordøstlige Syrien, planlægger USA nu alligevel at indsætte styrker i olieområder i det østlige Syrien. Den planlagte forstærkning vil ske i samarbejde med det kurdisk-ledede Syriens Demokratiske Styrker (SDF) for at forhindre, at olieområderne falder i hænderne på Islamisk Stat, lyder det i en erklæring fra Pentagon.

Ingen hjælp til danske fanger i Syrien fra officielt hold. ”Fremmedkrigerne må selv tage ansvar for deres handlinger og for at have rejst ud med børn eller fået børn i konfliktzonen.” Sådan står der i et brev, som Udenrigsministeriets Borgerservice de seneste dage har sendt til fængslede ISIS-sympatisører. Advokaten Knud Foldschack, som repræsenterer de danske fangers familier, kalder det ”et politisk kollaps”.

Britta Nielsen har meldt sig syg. Den svindeltiltalte kvinde mødte derfor ikke op til dagens retsmøde i Københavns Byret. I går blev hun kørt væk fra retten i en ambulance efter et ildebefindende. Hun sagde senere, at hun havde glemt at tage sin medicin.

Mike Pence kritiserer NBA og Nike i tale om Kina. USA’s vicepræsident sagde i en tale torsdag, at USA støtter demonstranterne i Hongkong og kritiserede i samme forbindelse basketballforbundet NBA og sportsgiganten Nike. Kritikken kommer efter et tweet fra direktøren for basketballholdet Houston Rockets, Daryl Morey, der sympatiserede med Hong Kongs demonstranter. Tweetet blev efterfølgende slettet efter voldsomme reaktioner i Kina, hvor stats-tv blandt andet boykottede kampe fra den amerikanske liga.

Et sidste ord

Kunne du tænke dig en plads i Radio- og tv-nævnet? Måske kunne du redde Radio24syv? Ja, eller give udbuddet til DK4? Her har du chancen.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12