25. september 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Gadens hierarki

Det er ikke, fordi der ikke er sket alt muligt i weekenden, som man kunne snakke om på denne plads i dag. Men tillad os alligevel at se indad og fremad. Af et af verdens mest gennemførte velfærdssamfund at være har Danmark et gevaldigt problem med hjemløse. Det synes at blive værre og værre, og, nej, det er ikke […]

Kære læser

Tre grunde til at det bliver forbandet svært for Merkel

Merkel vandt valget, og Merkel tabte valget. Mange havde spået en søvndyssende omgang af et tysk valg, men det blev langt fra så kedeligt, som man kunne have frygtet (… eller håbet). Især tre ting er værd at bide mærke i, hvis man vil forstå, hvilke konsekvenser valget får. Føljeton analyserer.

Det bedste vi har set

Antallet af hjemløse i Danmark stiger. Hjemløse fortæller om et miljø, der er blevet mere råt med årene. I denne uges føljeton tegner vi et billede af, hvordan dem, der lever på gaden i København, har det med hinanden. Hvem er de stærke blandt samfundets mest udsatte mennesker, og hvilke omstændigheder påvirker gadens sociale dynamik og hakkeorden? Men først taler vi med en gadejurist og to socialarbejdere om deres syn på gadens hierarkier.

Spisesedlen

Trump udvider sit indrejseforbud. Den amerikanske præsidents meget omstridte indrejseforbud mod visse bandlyste lande kommer nu til at omfatte både Syrien, Yemen, Somalia, Iran, Libyen, Venezuela, Nordkorea og Chad. De nye regler træder efter sigende i kraft 18. oktober.

Danske landmænd giver deres svin mindre antibiotika. På et år er brugen af det udskældte stof tetracyklin faldet med 37 procentpoint. Tetracyklin er mistænkt for at være skyld i udbredelsen af den multiresitente MRSA-bakterie hos danske svin. I 2015 bestemte et bredt politisk flertal at udfase brugen af tetracyklin.

Ligene af 28 hinduer fundet i Myanmar. Landets regering oplyser, at Myanmars hær har fundet 28 døde hindu-landsbyboere i en grav. Myndighederne mener, at menneskerne er dræbt af muslimske oprørere i forbindelse med starten på de voldelige uroligheder, der har sendt 430.000 rohingyaer på flugt.

Kapitalfond vil købe Nets for milliarder. Det er amerikanske Hellmann and Friedman, der har lagt et købstilbud på den danske betalingsservice-virksomhed Nets. Tilbuddet lyder på 165 kroner per aktie, og Nets værdisættes dermed til 33,1 milliard kroner. Tilbuddet er det største af sin slags på det europæiske marked siden 2013.

Over 700 danske overnatningssteder mangler brandsikkerhed. Der er i alt 739 ældre overnatningssteder, der ikke lever op til de anbefalede standarder for brandsikkerhed. Det fortæller Danske Beredskaber, der i forbindelse med årsdagen for Svinkløv Badehotels nedbrænding har lavet en ny opgørelse over brandsikkerheden på danske overnatningssteder.

Et sidste ord

På den ene side gider man ikke være facebookvenner med Dansk Folkepartis Martin Henriksen. På den anden side går man måske glip af noget i kommentartråden. Her er det en, som hedder Bodil, der forsøger at spare ham besværet med at foretage en optælling af tredjegenerationsindvandrere i Danmark. #SpørgBareBodilsVen

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12