26. april 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Bod og bedring i Frankrig

Det har de seneste dage været nærliggende for franske medier at drage paralleller mellem fransk politik og branden i Notre Dame. Med branden er noget smukt og meget fransk gået halvt til grunde, og nu skal katedralen reetableres på bedste beskub. Det samme med fransk politik – hvis man nogensinde har kunnet tale om skønhed […]

Kære læser

Dansk Folkeparti omfavner Le Pen for at komme med på den højrenationale bølge

Le Pen i Danmark. Man forestiller sig, der vil være smil, håndtryk og masser af godt sommerhumør, når næstformand for Dansk Folkeparti Søren Espersen i dag byder den franske oppositionspolitiker Marine Le Pen velkommen til Danmark og til Christiansborg. Det er i sin egenskab af formand for Det Udenrigspolitiske Nævn, at Espersen tager imod den […]

Spisesedlen

SAS-piloter går i strejke. Forhandlinger mellem SAS og den danske pilotforening er brudt sammen, og det betyder, at 372 danske SAS-piloter går i strejke. Også de norske og svenske SAS-piloter er gået i strejke, og dermed strejker i alt 1.400 SAS-piloter. Det anslås, at 72.000 passagerer vil blive ramt af strejken, og at 673 afgange aflyses.

Kim Jung-un beskylder USA for at kuldsejle forhandlinger. Nordkoreas leder mener, at USA handlede i ”ond tro”, da forhandlingerne mellem Kim Jung-un og Donald Trump brød sammen på et møde i Hanoi tilbage i februar måned. Meldingen kommer, mens Kim afslutter sit besøg i Rusland, hvor han har mødtes med præsident Vladimir Putin.

Johanne Schmidt-Nielsen bliver generalsekretær for Red Barnet i Danmark. Enhedslistens tidligere politiske ordfører tiltræder sin nye chefstilling efter Folketingsvalget. Hun har siddet i Folketinget i 12 år, men har ikke mulighed for at stille på denne gang på grund af Enhedslistens rotationsprincip. Red Barnet kalder Schmidt-Nielsen ”en markant profil, som vi har valgt i et stærkt felt.”

Macron giver de gule veste svar på tiltale under tale. Frankrigs præsident holdt i går tale til befolkningen, hvor han prøvede at berolige aktivistgruppen ”de gule veste,” der har holdt ugentlige demonstrationer siden sidste år. Macron lovede at sænke skatten på indkomst, ligesom han vil stoppe lukningen af skoler og hospitaler. Macron nægter derimod at opgive sin reformpolitik, og hans forslag vil betyde, at franskmændene først kan gå senere på pension.

Dødstallet i Sri Lanka nedjusteres. Antallet af døde efter terrorangrebene i Sri Lanka er blevet nedjusteret med ca. 100 personer. Dermed anslås det nu, at 253 mistede livet ved angrebene påskesøndag. Det srilankanske sundhedsministerium fortæller, at nedjusteringen skyldes, at det originale tal var baseret på en regnefejl.

Et sidste ord

Der har været jordskæ… undskyld, marsskælv på Mars. Det vil sige, det er der jævnligt, men forleden blev lyden opfanget af en seismograf, som kom derop sidste år med rumsonden InSight. Hvis du ikke har hørt, hvordan det lyder, så tryk lige her. Robotarmen lyder nu også ret vild.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12