26. februar 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Fristed for voldtægter

Hverken katolicisme eller neo-liberalisme fører til voldtægt. I sig selv. Selvfølgelig ikke. Alligevel er det nok ikke helt tilfældigt – og næppe heller blot et resultat af individuelle forbrydelser – at både den katolske kirke og nu også ledelsen i Liberal Alliances Ungdom har holdt hånden over voldtægter af mindreårige og ladet hånt om ofrene […]

Kære læser

Mæslinger i udbrud: Antivaccine-bevægelsen har rod i den populistiske bølge

En epidemi i Vesten. I går kom det frem, at man har fundet to nye tilfælde af mæslinger i Danmark, og det fik Statens Serum Institut til at slå fast, at der er tale om et egentligt udbrud i Danmark. Mæslinger har på rekordtid gjort et comeback i Europa og USA. I 2016 var der et […]

Spisesedlen

Labour støtter folkeafstemning om brexit-aftale. Det vil partileder Jeremy Corbyn meddele sine partifæller på et møde mandag aften, oplyser Labour selv på partiets hjemmeside. Støtten til et forslag om en folkeafstemning sker, hvis partiets egne brexit-forslag bliver afvist i Underhuset, oplyser brexit-talsmand Keir Starmer på Twitter. Corbyn har dermed kastet en ”bombe” i et i forvejen forvirret politisk landskab med sin udmelding.

Kommission skal finde 50 milliarder til grøn omstilling. Det er den tidligere Dong-direktør Anders Eldrup, der skal stå i spidsen for kommissionen og finde ud af, hvor man dog skal finde dem. Det fortæller finansminister Kristian Jensen (V) til DR og peger på tranportområdet som det sted, der må holde for med eksempelvis betalingsveje og vejafgifter samt ”muligheder for en omlægning til teknisk baserede bilafgifter.”

Indiske kampfly har her til morgen angrebet mål i Pakistan. Det bekræfter både den indiske og pakistanske regering ifølge flere medier. 12 Mirage-jetfly fra det indiske luftvåben kastede bomber med tilsammen 1.000 kilo sprængstof ned over en formodet terrorlejr på den pakistanske side af grænsen. Foreign Policy har et interview med Sunil Amrith, der er professor i sydasienstudier på Harvard University. Han frygter krig.

Kim Jong-un ankommer til Vietnam efter to en halv dag med tog. Her skal han onsdag aften mødes med USA’s præsident, Donald Trump, i hovedstaden Hanoi. De to ledere skal også mødes torsdag. Efter det historiske topmøde mellem Kim og Trump i juni sidste år i Singapore vurderer analytikere, at de to ledere denne gang er nødt til at blive mere konkrete.

Talk Talk-forsangeren Mark Hollis er død. Han blev 64 år. Det britiske band Talk Talk eksisterede kun i 9 år men nåede at sætte sit præg på hele Synth-rock/pop-scenen i 1980’erne med hits som ‘It’s My Life’, ‘Such a Shame‘ og ‘Life’s What You Make It’. Hør Mark Hollis’ karakteristiske sangstemme.

Et sidste ord

Intet kan som reklamer arbejde med vores følelser på meget kort tid, og ingen er bedre til det end Nike. Denne her sag med Serena Williams giver os lyst til at gå på gaden den 8. marts – og købe nye Nike sneakers.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12