26. januar 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Kendisser i Folketinget

27. december 1991 klokken 8.47 letter piloten Stefan G. Rasmussen med et passagerfly af mærket McDonnell Douglas DC-9-81, som skal bringe 123 passagerer og seks besætningsmedlemmer fra Arlanda Lufthavn i Stockholm til Warszawa. Du kender jo historien: under opstigningen går det galt. Vingerne er ikke blevet afiset ordentligt efter morgenens flyvetur fra Zürich, så der kommer […]

Kære læser

”IS skal stoppes, uanset hvor de er”

Mustafa al-Saadi lod sig i 2014 rekruttere i kampen mod IS, men i dag er han vendt tilbage til Danmark, hvor han lever en normal tilværelse.

Det bedste vi har set

Dansk film er Oscar-nomineret igen i år. Med en krigsfilm, igen i år. Hjemme i Danmark har biografsalget været katastrofalt, og manglen på nye idéer er lige så kritisk.

Spisesedlen

Trump sætter gang i opførelsen af muren mod Mexico, gør op med frihandel, går i krig mod Obamacare, åbner for tortur, skruer ned for skatten, og børsmæglerne elsker det. I går slog han endnu en gang fast, at muren mod Mexico bliver til noget, og den mexicanske præsident, Enrique Peña Nieto, reagerede med fordømmelse af Donald Trump. Det skriver nyhedsbureauet AFP. Han oplyser dog på samme tid, at han stadig har planer om at gennemføre et planlagt møde med den amerikanske præsident.

Central politimand i Tibetsagen skifter holdning til afhøring. Claus Hjelm Olsen ønsker nu at besvare spørgsmål. Han var ansvarlig for politioperationen under det kinesiske statsbesøg. Som den eneste af en stribe ledere i Københavns Politi har han ellers hidtil ikke ønsket at besvare spørgsmål i Tibetkommissionen.

Somaliere udvises fra Danmark efter ny behandling af sager. I alt er der tale om fire somaliere, der skal rejse ud af landet inden en måned, selv om FN mener, at deres liv kan være i fare. ”Det er jo et uforskammet lavt antal,” siger Dansk Folkepartis Martin Henriksen til Ritzau. ”Danmark kan ikke vente på, at der kommer fred i Somalia, Syrien eller Irak, før vi begynder at sende folk hjem. For så kommer de aldrig hjem. Jeg stiller mig uforstående over for, at der ikke sendes flere hjem.”

Onsdag formiddag slog omtrent 200 tyske betjente til mod et netværk af formodede højreekstremister fra det såkaldte ’rigsborger’-miljø i seks tyske delstater. Under indsatsen beslaglagde politiet skarpladte våben, sprængstof og ammunition. Myndighederne mistænker indtil videre seks personer for forsøg på at danne en terrorgruppe, idet de siden foråret 2016 angiveligt har konspireret om væbnede anslag mod politibetjente, jøder og flygtninge.

Hobevis af forsvundne huskatte udløser nabofejde. Bornholms største by, Rønne, er ramt af kattedrab. Lokale anslår, at mellem 40 og 50 katte er forsvundet ud i den blå luft de sidste 10 år. Mistanken kredser om en pensionist, som elsker fugle, og som har skrevet advarselsbreve til naboerne. Men han benægter alt.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12