26. januar 2021

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Statskassen pelses

Det svarer sig at opdrætte smittedyr her i Danmark. I går aftes indgik S-regeringen en aftale, som vil give op til 18,8 mia. kr. til landets meget få pelsdyravlere. I gennemsnit får hver pelsdyravler over 11 mio. kr. – lige ned i muldvarpeskindet. I modsætning til alle andre erhvervsdrivende – som også snart risikerer at […]

Kære læser

EU melder (vaccine)pas

Verden har fået et nyt etisk dilemma at forholde sig til: Skal vi indføre såkaldte vaccinepas, der tillader de allerede COVID-19-vaccinerede at rejse uden restriktioner? Det mener den græske premierminister Kyriakos Mitsotakis, at vi skal, hvorfor han har opfordret EU til at indføre midlet i medlemslandene. Mitsotakis har fået opbakning af flere turisttunge lande som […]

Spisesedlen

Aftale om mink-erstatning er på plads. Sammenlagt står minkavlerne til at få  op mod 18,8 mia. kr. i kompensation for de dræbte mink. Det står klart, efter regeringen mandag har indgået en længe ventet aftale med SF, Radikale Venstre, Venstre og Liberal Alliance. Den store erstatningssum dækker blandt andet tabt fremtidig indtjening, tab af skind og udgifter til at rive bygninger ned.

Sverige sætter betalinger til Pfizer på pause. Det sker ifølge statsepidemiolog Anders Tegnell, da man er usikre på, hvorvidt man betaler for fem ellers seks doser vaccine per glas. Så længe det spørgsmål er uafklaret, vil den amerikanske medicinalvirksomhed ikke modtage flere penge. Beslutningen kommer i forlængelse af den verserende EU-debat om, hvor mange vaccinedoser Pfizer reelt stiller til rådighed.

Moderna-vaccine virker formodentlig også mod de nye mutationer. Det indikerer tidlige laboratorieforsøg udført af medicinalvirksomheden. Både den britiske og sydafrikanske variant af coronavirussen ser således ud til at blive bekæmpet af antistoffer efter vaccinering. Moderna-forskernes resultater mangler dog stadig at blive peer reviewed.

Conte trækker sig af taktiske årsager. Den italienske premierminister Giuseppe Conte overlevede i sidste uge en mistillidsafstemning i det italienske parlament, men nu trækker han sig alligevel fra posten. Det sker ifølge italienske medier for at øge chancerne for, at præsident Sergio Mattarella giver Conte mandat til at forme en ny regering med et bredere flertal.

Biden omstøder bandlysning af transkønnede i militæret. Under Trump-administrationen blev transkønnede forment adgang til det amerikanske militær, men det gjorde Joe Biden mandag op med i et præsidentielt dekret. ”Hvad jeg gør nu, gør alle kvalificerede amerikanere i stand til at tjene deres land i uniform”, udtalte Biden, da han underskrev dekretet.

Et sidste ord

Det fedeste ved at have et kontorjob er alle de passivt-aggressive emails, man får lov til at sende.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12