26. juni 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Frihed i Istanbul

Siden 2003 har der været en årlig Pride-parade i Istanbul. Man kan godt kalde den en succes. I den første var der 30 deltagere, og i de senere år har der været en forrygende opbakning. I 2012 meldtes om op imod 30.000 deltagere, og i 2013 og 2014 var der mere end 100.000. Man kan jo […]

Kære læser

De unge alkoholikere bliver flere og flere

At alkoholisme er en folkesygdom, der kan ramme alle, er for længst en accepteret sandhed. Næsten da. For mens de fleste har forliget sig med, at sygdommen er blind for social baggrund og køn, er det stadig ikke bredt anerkendt, at den også slår ned i alle aldersgrupper. I efteråret talte Føljeton med tre unge alkoholikere og var med til et møde hos Anonyme Alkoholikere, hvor den yngste deltager ikke var mere end 17 år. Nu dykker vi igen ned i de unge alkoholikeres univers. Vi er blandt andet med en ædru alkoholiker på Roskilde Festival, hvor hun arrangerer AA-møder.

Det bedste vi har set

Den første føljeton er altid den sværeste. I hvert fald for den unge forfatter Herman Bang, som i 1879 debuterede i Nationaltidende med sin første føljeton – som bringes her – om ”Skylla og Karybdis, Peter Heise, Under levende Sorg i Times, Ristori og Sarah Bernhardt, Leonardastriden som en antik Tragedie, Episoden paa Scenen og En Debutant”.

Spisesedlen

Weekend med flere alvorlige dødsulykker i verden. I Pakistan væltede en tankvogn fuld af olie med 150 døde og adskillige forbrændte til følge. I det sydvestlige Kina begravede et jordskred en hel landsby, og her frygtes 100 at være omkommet. I det nordvestlige Colombia er en turistbåd med 150 om bord sunket. Seks er døde, 31 savnes.

 

Visnende Great Barrier Reef vurderet til 282 milliarder kroner. En ny rapport fra konsulentvirksomheden Deloitte Access Economics vurderer, at det vil få alvorlige konsekvenser for Australiens økonomi, hvis der ikke gøres nok for at beskytte det berømte australske koralrev. Revet beskæftiger 64.000 mennesker og bidrager hvert år med 42,5 milliarder kroner.

Sundhedsvæsenet skal tabe færre patienter på gulvet. Flere skal behandles i nærmiljøet, så unødvendige indlæggelser kan undgås. Det er et af fokusområderne i en rapport med 20 anbefalinger, som skal styrke sundhedsvæsenet. Rapporten kommer fra Danske Regioner, KL og staten, og anbefalingerne skal danne fundament for et politisk udspil til efteråret.

EU-kommissionen godkender milliardstøtte til italienske banker i krise. Den italienske regering har fået godkendt statslig kapitalindsprøjtning på knap 30 milliarder kroner til bankerne Banca Popolare di Vicenza og Veneto Banca. Dertil kommer en statsgaranti på 12 milliarder euro.

Facebook vil lave tv-serier. Amazon, Viaplay, YouTube er allerede gået i konkurrencekrig med Netflix og HBO og producerer deres egne originale tv-serier. Apple er lige om hjørnet. Og nu melder Facebook sig også ind i kampen. De første tv-shows på Facebook skulle være klar allerede sidst på sommeren.

Et sidste ord

Skadefryd er eneste værn mod det våde, danske vejr: Haha, heldigvis er alting  bare ved at smelte i hedebølgen i Phoenix, USA. Selv kaktusserne er dejset om.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12