26. maj 2016

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Goldman Sachs’ kup

Frasalget af Dong Energy udfolder sig som en Dr. Jekyll og Mr. Hyde-historie. Eller rettere sagt en pengekrimi med Dr. Martin Hintze og Hr. Anders Eldrup i de skyggefulde hovedroller. Her til morgen fremlagde Dong Energy “det indikative kursinterval for sin planlagte børsnotering”, hvor værdien på forunderlig vis er næsten tredoblet, siden den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs […]

Det bedste vi har set

Omars rejse

Vi viderebringer i øjeblikket den gribende dokumentar The Journey from Syria, der i seks afsnit følger den syriske guldsmed Aboud Shalhoubs næsten 3000 kilometer lange migration. Det er en voldsom historie, der forsøger at gøre det næsten umulige; at formidle de millioner af syriske flygtninges nådeløse historie om rejsen mod Europa.

BBC har bedt den 15-årige Omar formidle sin historie via tegninger, som en animator herefter har bragt til live. Det er børnetegninger, men det bliver det næsten endnu mere livagtigt af. Omar bor i en flygtningelejr i Calais.

Besøg fra rummet

Måske har du allerede leet lidt hånligt af ham journalisten, der i fuld alvor spurgte den presseansvarlige i Det Hvide Hus, om man havde haft kontakt med det ydre rum. Det var et fint og relevant spørgsmål, synes vi egentlig og blev kun bestyrket af de afvigende svar.

For hvad ville vi egentlig gøre, og hvordan ville Det Hvide Hus egentlig reagere, hvis vi rent faktisk kom i kontakt med nogen udefra? Det har en række forskere sat sig for at belyse. Det er altså ret interessant.

 

Spisesedlen

Kina har sendt en atom-armeret undervandsbåd ud i Stillehavet. Manøvren kommer lige efter USA har meddelt, at de skruer op for deres missilproduktion. Der er pludselig en fornyet spænding mellem de to stormagter.

11 amerikanske stater sagsøger Barack Obama for at blande sig i ”toiletlov”. I et landsdækkende direktiv understregede Barack Obama for nyligt, at alle studerende i landet skal have lov til at benytte de offentlige toiletter på uddannelsesinstitutionerne, som de føler stemmer overens med deres kønsidentitet. Ikke på baggrund af, hvad de ellers har eller ikke har mellem benene.

 

Borgmester vil give flygtninge stemmeret i København. Til gavn for integrationen skal flygtninge kunne stemme ved kommunalvalget i 2017, mener omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF). Forslaget skal behandles i dag, men hun står ret alene med det.

Direktører og rigmænd tjener fire milliarder kroner på fiaskobank. For fire år siden reddede staten erhvervsbanken FIH Bank fra konkurs med et milliardbeløb via Bankpakke 5. Når banken nu lukker, kommer fire ejere til at tjene 27 gange så meget som skatteborgerne, der finansierede bankpakken. Ifølge Finans’ beregninger tegner rigmændene Christian Dyvig og Fritz Schur sig alene for en fortjeneste på ca. 400 millioner kroner.

Flemming Rose fik pris og nyt job. Med en frihedspris i New York fulgte et nyt job som seniorforsker i frihed i en af USA’s største tænketanke Cato Institute, som har en base i København. Det virker som en god tjans, han har landet der. Tillykke.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12