26. maj 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Den svære kunst at være et dumt svin

Det bliver stadigt vanskeligere at være et dumt svin. Tænk bare på de gode gamle dage. Dengang hvor en utrolig dårlig opførsel alene kunne retfærdiggøres ved ens køn – hvis man var mand, selvfølgelig. Afkobl dig følelsesmæssigt fra dine børn? Du gør det bare, fister, for du er en rigtig mand! Klap sekretæren i røven? […]

Kære læser

Retssagen mod Netanyahu kan blive et mareridt for Palæstina

Retssagen. Så kører Benjamin Netanyahu-showet nok engang. Israels længst siddende premierminister har på mirakuløs vis formået at overleve tre parlamentsvalg på et år, og det endog med korruptionsanklager spøgende i kulissen. Denne gang ser udfordringen imidlertid mere uoverkommelig ud. Søndag indtog selvsamme korruptionsanklager hovedscenen, da en historisk retssag blev indledt mod Netanyahu. Som den første […]

Spisesedlen

Kærester får nemmere ved at krydse grænsen. I sidste uge åbnede de danske grænser for personer fra de nordiske lande og Tyskland, som er kærester med en dansker. Men for at krydse grænsen krævede det beviser på forholdet i form af billeder og SMS’er. Nu har justitsminister Nick Hækkerup (S) ændret reglerne, så det blot kræver underskrift på en tro- og loveerklæring.

Sundhedsstyrelsen advarede mod nedlukning. Den 1. marts sendte direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm en mail til ”centrale embedsmænd,” hvori han advarede mod, at en stor nedlukning kunne gøre ”mere skade end gavn”. Det skriver Ekstra Bladet. Mailen er sendt ti dage før regeringen igangsatte den delvise nedlukning af Danmark.

Dansk økonomi skrumper. Finansministeriet udgiver i dag sin halvårlige økonomiske redegørelse, og ifølge TV2’s oplysninger er konklusionen i rapporten, at Danmarks økonomi vil skrumpe med ca. 5,3 pct. i år. Til sammenligning skrumpede den danske økonomi med 4,9 pct. i 2009, da Danmark blev ramt af finanskrisen.

Hongkongs leder afviser kritik af ny lov. Hongkongs politiske leder Carrie Lam kalder det ”ansvarligt”, at det kinesiske kommunistparti har planer om at indføre en national sikkerhedslov i den delvist autonome region. Loven vil bl.a. forbyde ”forræderi” og ”oprør,” og kritikere frygter, at den vil mindske de demokratiske rettigheder i Hongkong.

Støjberg trækker interviewudtalelser tilbage. For anden dag i træk blev tidligere udlændingeminister Inger Støjberg (V) i går afhørt i Instrukskommissionen. Her trak hun en række gamle udtalelser tilbage. Støjberg har tidligere sagt i en række interviews, at den pressemeddelelse, hendes ministerium sendte ud, hvori der stod, at alle asylpar med en mindreårig part skulle adskilles, havde karakter af at være en instruks. Det kalder hun nu for noget ”vrøvl.”

Et sidste ord

Den her video fra satiremediet The Onion har et par år på bagen, men den er ikke desto mindre fantastisk sjov – og så er den i lyset af coronakrisen ganske relevant igen i lande som USA og Brasilien, der ikke har været meget for hårde restriktioner.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12