26. marts 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Problemer OVERALT

Donald Trump, der anerkender Golanhøjderne som en del af Israel; Den Arabiske Liga, som svarer, at det ikke passer; lægemanglen i de danske udkantsområder, som er tredoblet under statsminister Lars Løkke Rasmussen; skattesnyderen og fodboldspilleren Cristiano Ronaldo, som er anklaget for voldtægt i USA, men bare spiller videre i Europa, som om intet er hændt; […]

Kære læser

Sundhed: Spareøvelse forklædt som valgflæsk

Billigere løsning: Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået en ny sundhedsaftale for at løse hele hele tre forskellige problemer – stigende udgifter til flere ældre, utilfredshed med øget centralisering og ikke mindst dårlige meningsmålinger for den borgerlige blok. Det vigtigste element i ‘Et stærkere sundhedsvæsen – tættere på dig’, som netop er blevet præsenteret, er […]

Spisesedlen

Master Fatman er død. Den danske DJ og radiovært Morten Lindberg, bedre kendt som Master Fatman, døde i nat. Han blev 53 år gammel.  Morten Lindberg efterlader sig sin kone, Herminia, deres fire børn og en søn fra et tidligere forhold.

Regeringen og Dansk Folkeparti enige om ny sundhedsreform. Aftalen mellem parterne blev fremlagt på et pressemøde tirsdag morgen. Reformen lægger blandet andet op til, at de fem regionsråd skal nedlæges ved udgangen af 2020, og så vil parterne styrke det nære sundhedsvæsen med 8,5 mia. kroner frem mod 2025.

Underhuset vil overtage kontrollen med brexit. Et flertal i det britiske underhus stemte sent i går aftes for at overdrage initiativretten for det kommende brexit-forløb fra regeringen til parlamentet. Afstemningen betyder, at parlamentet onsdag kan fremsætte og stemme om deres egne brexit-løsninger. Der er dog ikke tale om juridisk bindende afstemninger, og premierminister Theresa May kan derfor vælge at ignorere dem.

Israel udfører gengældelsesangreb i Gazastriben. Israel har i nat angrebet flere mål i Gazastriben. Blandt hovedmålene var Hamas-bevægelsens politiske leder Ismail Haniyehs kontor og andre centrale Hamas-bygninger. Gazas sundhedsministerium meddeler tirsdag morgen, at syv er blevet såret som følge af angrebene. Offensiven mod Gaza sker som modsvar på den rakat, der mandag ramte et hus uden for Tel Aviv og sårede syv personer. Israel fortæller desuden, at der ligeledes blev sendt raketter fra Gaza mod Israel i løbet af natten til tirsdag.

Vestager uddeler millionbøde til Nike. EU’s konkurrencekommissær har udstedt en bøde til sportstøjsgiganten Nike på ca. 93 mio. kroner. Bøden kommer, fordi EU mener, Nike ulovligt har begrænset sine forhandleres muligheder for at sælge merchandise videre til andre lande i det europæiske økonomiske samarbejdsområde. Det har ført til mindre udvalg og højere priser.

Et sidste ord

Så for pokker … så er der blevet lækket live-optagelser af Trump, der får at vide, at Ruslandsundersøgelsen frikender ham.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12