26. november 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

To nuancer af brunt

Det er mandag, og vi vil tillade os at foretage en stille og rolig overflyvning på denne plads i dag. Men hvis vi skal tease lidt af hensyn til den særlige føljetonske tekstuelle spændstighed, som du er blevet forvænt med, kan vi oplyse, at ordet lort kommer til at optræde i alt seks gange (fra […]

Kære læser

Varoufakis er tilbage: EU’s onde ånd vil smadre Bruxelles-bureaukratiet indefra

Punker-økonomen er tilbage. Den tidligere græske finansminister og økonomiprofessor Yanis Varoufakis vil i Europa-Parlamentet, og han stiller op i det land, som han selv rasede mod under gældskrisen i 2015: Tyskland.

Spisesedlen

Christian Hyldahl trækker sig som ATP-direktør efter udbyttesag. Efter afsløringen om, at han stod i spidsen for en Nordea-fond, der spekulerede i fransk og schweizisk udbytteskat, har Christian Hyldahl valgt at trække sig som direktør for pensionsselskabet ATP.

Bernado Bertolucci er død. Bernado Bertolucci, der var en nøglefigur i italiensk filmhistorie, er død af kræft. Blandt hans mest kendte værker er The Last Emperor, der vandt ni Oscar-priser. I 2011 modtog han den prestigiøse Cannes-pris Palme d’Or til ære for hans arbejde med film gennem hele livet.

Russisk militær beskyder ukrainske krigsskibe. FN’s sikkerhedsråd er blevet indkaldt til hastemøde, efter Rusland angreb tre ukrainske skibe søndag. To ukrainske marinesoldater blev såret i striden, der fandt sted tæt ved Kertjstrædet udenfor Krim.

Rumsonde lander (måske) på Mars. For seks måneder siden sendte NASA rumsonden InSight afsted mod Mars, og i dag er den ankommet. InSight skal nu forsøge at lande på den røde planets overflade, hvilket er en meget svær opgave. Der har været 44 forsøgte landinger på Mars, og kun 18 er lykkedes. Hvis det alligevel skulle lykkedes InSight, så kan NASA se frem til viden omkring Mars’ indre, der aldrig er set før.

Danskerne vil hverken Løkke eller Frederiksen. Selvom Lars Løkke Rasmussen er begyndt at indhente Mette Frederiksen i meningsmålinger, bør ingen af topkandidaterne til statsministerposten glæde sig for meget. Hele 31 pct. af danskerne vil hellere have ”en anden” kandidat end de to favoritter. Af de adspurgte svarede 17 pct. at de foretrækker Kristian Thulesen Dahl og 12 pct. pegede på Pernille Skipper.

Et sidste ord

Kan du huske, hvordan Donald Trump ikke kunne få nogen musikere til at spille ved sin indsættelse? Det lader til stadig at være lidt bøvlet for præsidenten at tiltrække de store kunstenere. Til gengæld stiller ”Glitterik Smørhår” her gerne op, og han kan nu også noget. Må du danse dig ud i mandagen, som Trump danser rundt på den scene.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12