26. november 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Alle har brug for Maradona

På Føljeton kan man af og til høre generationskløften knage. Det er et sælsomt fænomen, for på Føljeton finder man ikke nogen, der hverken er rigtig gammel eller rigtig ung. Her er ingen purunge oprørske teenagere eller forstokkede pensionister, der er bare voksne mennesker i aldersgrøden midt imellem. Alligevel kan der ske kommunikative nedbrud mellem […]

Kære læser

Grammy Awards har glemt The Weeknd

Endnu et år, endnu en mystisk omgang Grammy-nomineringer. Den hæderkronede amerikanske musikpris skal igen forsøge at virke kulturelt relevant, inden hovedprisen som sædvanligt går til det kedelige, kommercielle valg. Om noget er nomineringerne et udtryk for, at Grammy er faret vild i sit eget rhizomatiske system af genreforviklinger og forstokket smagsdommeri. Lad os tage et […]

Spisesedlen

Donald Trump benåder tidligere national sikkerhedsrådgiver. Selv kalder Trump det for en ”stor ære” at kunne give Michael Flynn frikort. Flynn har tidligere erkendt sig skyldig i at lyve over for FBI. Det skete i forbindelse med efterforskningen af, hvorvidt der havde været russisk indblanding i præsidetvalget i 2016. Nancy Pelosi, demokraternes leder i Repræsentanternes Hus, kalder benådningen ”et uforskammet magtmisbrug”.

Danske Bank-formand ville lægge låg på gældsskandale. I en intern mail, som TV2 og Berlingske er kommet i besiddelse af, fremgår det, at bestyrelsesformand Karsten Dybvad ønskede at kommunikere bankens gældssag på en måde, så den ikke ville vække opsigt. Danske Bank havde ulovligt opkrævet gæld fra tusindvis af sine mest sårbare kunder gennem flere år. I bankens årsrapport blev skandalen omtalt som ”tab relateret til operationelle risici”.

Flere indvandrere fra Syrien, Tyrkiet og Irak er kommet i beskæftigelse. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Eksempelvis er den såkaldte beskæftigelsesfrekvens for syriske indvandrere mellem 25 og 64 år steget fra 12,2 pct. i 2015 til 43,2 pct. i 2019. Hos tyrkere i samme aldersgruppe er beskæftigelsesfrekvensen steget fra 53 pct. i 2010 til 57,8 pct. i 2019.

Etiopiens militær indleder ”endelig offensiv” mod Tigrays hovedstad. Offensiven kommer på ordrer fra premierminister Abiy Ahmed, efter oprørere i Tigray-provinsen har afvist at overgive sig. Ahmed havde givet oprørerne fra Tigray People’s Liberation Front (TPLF) et ultimatum på 72 timer. Premierministeren understreger, at man vil gøre, hvad man kan for at beskytte civile i Mekelle. Godt 500.000 mennesker bor i Tigray-hovedstaden.

Diego Maradona er død. Han blev 60 år gammel. Maradona bliver af mange betragtet som den bedste fodboldspiller i historien. Argentineren nød flere store triumfer hos den italienske klub Napoli og ikke mindst på det argentinske landshold. Særligt berømt er Maradonas præstationer under VM i 1986, hvor han sikrede Argentina sit andet verdensmesterskab – blandt andet med hjælp fra ”Guds hånd”.

Et sidste ord

Alligatoren burde have vidst, at man aldrig skal nappe en hund fra en mand med cigar i munden.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12