27. august 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

En smertestillende dom

Lad os begynde med en lille historielektion. Tilbage i 1800-tallet opdagede Storbritannien, at opium egentlig var en ret god forretning. Tilsvarende opdagede Kina, at opium egentlig var ret skidt for folkesundheden. Opdagelserne skete som følge af, at kineserne havde fået godt gang i eksporten af luksusvarer såsom silke, porcelæn og te til Europa. Med voksende […]

Kære læser

Alternativet dør i en tid med tillid

Nedtur. I går og i dag holder Alternativet deres sommergruppemøde, men der er ikke meget at glæde sig over for det unge grønne parti. Ved folketingsvalget blev alternativisterne straffet af vælgerne og dykkede foruroligende tæt på spærregrænsen. De måtte afgive fire af deres ni mandater, og således har de nu kun 5 repræsentanter på tinge. […]

Spisesedlen

Opbakningen til Venstres formandskab smuldrer. I går aftes afholdt Venstres kommuneformænd i Region Midtjylland et møde, hvor tilliden til partiets formandskab blev drøftet. Efter mødet ville formand for Venstre i Region Midtjylland, Jens Nicolai Vejlgaard, ikke fortælle, hvorvidt det midtjyske Venstre har tillid til Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen. Kilder har dog fortalt til DR, at de til mødet var enige om, at de ønsker en ny formand og næstformand.

Brasilien afviser økonomisk støtte til Amazonas. G7-landene aftalte i weekenden at give mindst 20 mio. euro til bekæmpelsen af skovbrandene i Amazonas, men den brasilianske præsident Jair Bolsonaro afviser støtten. ”Vi er taknemmelige for tilbuddet, men de ressourcer er måske mere relevante for at beplante Europa med skov igen,” udtaler præsidentens stabschef.

Mand anholdt efter skuddrab i Malmø. En svensk kvinde blev i går skudt på åben gade i Malmø, mens hun gik tur med sin mand og sin to måneder gamle baby. En mand blev senere på dagen anholdt og mistænkt for drab, men politiet leder fortsat efter flere gerningsmænd. Det var muligvis kvindens mand, som har en kriminel fortid, der var mål for forbrydelsen.

Medicinalfirma får kæmpebøde for rolle i opioid-epidemi. Medicinalfirmaet Johnson & Johnson er blevet idømt en bøde på 3,8 mia. danske kroner ved en retssag i den amerikanske delstat Oklahoma. Bøden kommer som konsekvens af, at Johnson & Johnson gennem flere år har nedtonet risikoen for afhængighed ved brug af stærke, smertestillende præparater. USA har de senere år været ramt af en opioid-epidemi, hvor 130 amerikanere hver dag dør af stærkt smertestillende medicin.

Corbyn undersøger muligheder for at bremse no deal. Den britiske leder af oppositionspartiet Labour, Jeremy Corbyn, mødes i dag med ledende medlemmer fra andre partier med henblik på at bremse Boris Johnson og et no deal-brexit. Labour-lederen håber at kunne vælte Johnson med et mistillidsvotum og herefter selv overtage som midlertidig premierminister. Han vil så søge om forlængelse af brexit-fristen.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12