27. august 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

En kur mod racisme

Nogle gange kan vi godt kigge på menneskeracen og tænke, at den er totalt uduelig. Hvordan i himlens navn det er lykkedes os tobenede tumper at ende på toppen af fødekæden, er lidt af en gåde. Vi synes ikke sådan særlig resistente overfor diverse sygdomme, og hvis det ikke er naturen, der tager livet af […]

Kære læser

Messi vil væk fra Barcelona

Lionel Messi, en af historiens bedste fodboldspillere, ønsker at forlade FC Barcelona. Det er på mange måder vanvittigt. Messi kom til den catalonske klub som 13-årig og har gennem karrieren nærmest været Barcelona. Argentineren har slået stort set alle individuelle rekorder, alt imens han blandt andet har sikret klubben 10 spanske mesterskaber og fire Champions […]

Spisesedlen

Christchurch-terrorist får livstid. I 2019 dræbte Brenton Tarrant 51 mennesker i den New Zealandske by Christchurch. Han gik til angreb på to moskéer i byen, og han livestreamede det hele på nettet. Kort før angrebet havde han offentliggjort et manifest med højresekstreme synspunkter. Tarrant er nu blevet dømt til livstid. Det er første gang, at en ret i New Zealand har dømt nogen til livsvarig fængsel.

Claus Hjort trækker sig fra efterretningsudvalg. Tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) trækker sig som formand for Folketingets Udvalg vedrørende Efterretningstjenesterne. Det gør han for at undgå habilitetsproblemer, når skandalen i Forsvarets Efterretningstjeneste skal undersøges.

15 kommuner vil hæve skatten efter udligningsreform. Hillerød, Vallensbæk, Gentofte, Hørsholm, Greve, Lyngby-Taarbæk, Helsingør, Rudersdal, Fanø taber penge som følge af den nye udligningsreform, og derfor ønsker de nu at hæve indkomstskatten og selv beholde de ekstra skatteindtægter. Dragør, Hjørring og Lolland ønsker at gøre det samme, selvom de ikke taber penge på udligningsreformen.

Amerikansk basketballhold strejker efter raceuroligheder. Holdet Milwaukee Bucks skulle i går have spillet slutspilskamp i den store amerikanske basketturnering NBA. Men i protest mod racisme valgte holdet ikke at møde op. Det sker, efter den 29-årige Jacob Blake søndag blev skudt i ryggen af politiet i byen Kenosha ikke langt fra Milwaukee. Det har igen fået Black Lives Matter-demonstrationerne til at blusse op i USA.

Mike Pence: USA vil være usikkert under Biden. Den amerikanske vicepræsident Mike Pence holdt i nat dansk tid tale ved de amerikanske republikaneres konvent. Med henvisning til de verserende anti-racistiske demonstrationer i den amerikanske delstat Wisconsin, sagde vicepræsidenten, at urolighederne må høre op, og at man med Biden som præsident ikke vil kunne føle sig sikker i USA.

Et sidste ord

Det er fantastisk at sove, og det er fantastiske at spise. Når de to vigtige behov kolliderer, så har man til gengæld et problem.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12