27. december 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Schrödingers Notre Dame

Så blev det jul igen, og lad os så ellers få slukket for Mariah Carey indtil næste påske og komme i gang; vi har nok, vi skal nå. Årtiet går på hæld, og vi har kun ganske få dage tilbage til at forberede os til et nyt. Religionsfænomenologisk betragtet kunne vi jo sige, at vi […]

Kære læser

Farvel til 10’erne: Datingprogrammernes guldalder

Engang hed det ’Knald eller fald’, ’Mand O Mand’ eller ’Bonde søger brud’. I dag har vi fuldstændig mistet overblikket over, hvad det hedder, for mængden er overvældende. Vi snakker selvfølgelig om datingprogrammer. Programmer, der på forskelligartet vis hjælper hjælpeløse deltagere til at finde en livsledsager i verden anno 2019, hvor apps som Tinder, Happn […]

Spisesedlen

Tyrkisk forfatningsdomstol kalder blokering af Wikipedia for ulovlig. Dermed er vejen banet for, at der igen kan blive åbnet op for adgang til Wikipedia i Tyrkiet. Om sin afgørelse skriver domstolen, at ”ytringsfriheden, der er beskyttet under den 26. paragraf i forfatningen, er blevet krænket”. Hjemmesiden har været blokeret i Tyrkiet siden april 2017.

Mindst 14 dræbt ved flystyrt i Kasakhstan. Et Fokker 100-fly fra det kasakhiske luftfartsselskab Bek Air styrtede fredag morgen ned kort efter at være lettet nær millionbyen Almaty. Ombord på flyet var 95 passagerer og fem besætningsmedlemmer. Ifølge myndighederne i Kasakhstan er årsagen til styrtet endnu ukendt.

Benjamin Netanyahu vinder formandskabsvalg i Likud. Det står klart efter en optælling tidligt fredag morgen. Den israelske premierminister sikrede sig 72 pct. af stemmerne fra Likud-partiets medlemmer, hvorimod udfordreren Gideon Saar måtte nøjes med 28 pct. Netanyahu står fortsat anklaget for bedrageri og bestikkelse i tre verserende korruptionssager.

Op mod 8.400 koalaer dræbt i australske skovbrande. Det fortæller Australiens miljøminister Sussan Ley. Ifølge Ley har skovbrandene ramt koalaerne særligt hårdt i delstaten New South Wales, hvor henimod 30 pct. af dyrenes levesteder er blevet ødelagt. Koalaen blev i slutningen af november erklæret ”funktionelt udryddet”.

Dødstal stiger til 28 efter filippinsk tyfon. Tyfonen Phanfone ramte store dele af det centrale Filippinerne hen over juledagene, hvor mere end 58.000 mennesker blev evakueret. Phanfone er den syvende tyfon på Filippinerne i år. Mindst 12 mennesker er fortsat meldt savnet.

Et sidste ord

Når vi tænker på den danske kvindekamp, er franske kartofler ikke sådan lige det første, der falder os ind. Men måske er vi bare ikke så kreativt tænkende som Taffels kommunikationsafdeling. Kan du mærke smagen af fredag?

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12