27. februar 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Alternativ symptombehandling

Coronavirussen er kommet til Danmark via en TV 2-medarbejder, som har været på skiferie i Norditalien. Katastrofeberedskabsmæssigt vil det således ikke være helt forkert at sige,  at der er en ny situation i Danmark. Men med mindre man er voldsomt hypokondrisk anlagt og dermed ude af pædagogisk rækkevidde, er der ingen grund til panik. På […]

Kære læser

Hvad er man uden Venner?

Genforening. Den er god nok: der kommer et nyt, såkaldt ”Unscripted Cast Reunion Special”-afsnit af tv-serien Venner. Den amerikanske udgave af HBO’s streamingtjeneste, HBO Max, har erhvervet sig rettighederne til den gamle 90’er-sitcom for den nette sum af 425 mio. dollars, og cementerer nu sejren ved at bringe hele castet tilbage i en times tid. For […]

Spisesedlen

Dansker smittet med coronavirus. Sundhedsstyrelsen har bekræftet, at en dansker, der mandag kom hjem fra skiferie i Italien, er smittet med covid-19. Den smittede er Jakob Tage Ramlyng, som til daglig arbejder hos TV2. Ramlyng er nu blevet sat i karantæne hjemme hos sig selv, hvor han skal opholde sig i to uger. Hans barn og kone er testet negativ for sygdommen.

Pandemifrygt banker aktiemarkedet i bund. Det globale aktiemarked tog sammen med oliepriserne endnu et dyk her til morgen. Det er frygten for coronavirus og dens indvirkning på økonomien, der banker markedet i bund, og det er sjette dag i træk, at markedet dykker. Også i Danmark har sygdommen taget hårdt på aktierne.

Danske Bank nedlægger 400 stillinger. 230 medarbejdere bliver afskediget. DR skriver, at nedlæggelsen af stillinger er en del af den plan, som Danske Bank har fremlagt frem mod 2023, som ud over store nedskæringer i bankens omkostninger lægger op til investeringer i øget digitalisering.

Flere sårede under voldsomme græske demonstrationer. Ca. 60 mennesker er blevet såret i forbindelse med demonstrationer på de græske øer Lesbos og Chios. Demonstranterne er vrede, fordi myndighederne planlægger at etablere nye flygtningelejre på øerne. Øernes beboere og regeringen har forhandlet i ugevis, indtil regeringen i hemmelighed sejlede entreprenørmaskiner og hundredevis af urobetjente ud til øerne.

Trumps kampagne vil sagsøge New York Times. Kampagnen beskylder den store amerikanske avis for med vilje at have publiceret et falsk debatindlæg, der antydede, at Rusland havde stor indvirkning på det amerikanske præsidentvalg i 2016. I forbindelse med sagsanlægget sagde Trump, at New York Times ”har skrevet meget forkert de seneste år.”

Et sidste ord

Eksaminer er brutale. Nogle gange rammer man bare ikke dagen. Som den her hund, der nok må tilbage til skolebænken, inden den kan starte i jobbet som servicehund.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12