27. januar 2021

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

En presset og emotionel tid

”Den egentlige Nydelse ligger ikke i hvad man nyder; men i Forestillingen. Hvis jeg i min Tjeneste havde en underdanig Aand, der, naar jeg forlangte et Glas Vand, vilde bringe mig al Verdens kostbareste Vine lifligt blandede i en Pokal, da vilde jeg give ham hans Afsked, indtil han lærte, at Nydelsen ikke ligger i […]

Kære læser

Lillebritannien: Den britiske union er på randen af kollaps

Det britiske Union Jack er ikke blot et af verdens smukkeste flag, det er et designmæssigt vidunder. Flaget er et sammensurium af tre ældre nationalflag: St. Georges røde kors skærer sig vandret og lodret ind igennem flaget og symboliserer kongeriget England. Fra kanterne løber skotternes hvide Skt. Andreaskorset på skrå, og oveni er det irske […]

Spisesedlen

Regeringen præsenterer børneudspil. Regeringen præsenterer i dag udspillet ”Børnene Først”, og den indeholder ifølge TV2 blandt andet et forslag om, at flere børn bortadopteres ved tvang. Det skal blandt andet være muligt at træffe afgørelse om bortadoption allerede inden, barnet er født, så barnet med det samme efter fødslen kan komme hjem til en adoptivfamilie.

Den endelige tiltale mod Inger Støjberg er klar. Et stort flertal i Folketingets underudvalg har vedtaget tiltalen mod Inger Støjberg (V) i sagen om ulovlig adskillelse af asylpar, hvor den ene var mindreårig. Det skriver Ritzau. Støjberg tiltales for at have givet urigtige oplysninger til Folketinget fire gange. Folketinget diskuterer sagen torsdag og stemmer om rigsretten i næste uge.

Flere end 100 millioner mennesker har fået konstateret COVID-19. Næsten 1,3 pct. af verdens samlede indbyggertal har nu fået konstateret COVID-19. Mere end 2.100.000 er døde som følge af sygdommen. I Danmark har sygdommen ligeledes stadig godt fat. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fortalte i går, at det ikke er realistisk med en større genåbning af landet i starten af februar.

Lars Norén er død. Den svenske forfatter og dramatiker Lars Norén døde i går 76 år gammel. Norén er kendt som en af Sveriges vigtigste moderne dramatikere, og svenske medier har blandt andet kaldt ham August Strindbergs arvtager. Norén døde på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm efter komplikationer knyttet til COVID-19.

Trump ser ud til at overleve rigsretssag. Et snævert flertal i det amerikansk senat har besluttet, at rigsretten mod tidligere præsident Donald Trump skal fortsætte. Alligevel var afstemningen en god nyhed for Trump. Næsten alle republikanere stemte for at stoppe rigsretssagen, og det tyder på, at de også vil stemme mod at dømme Trump. Skal Trump dømmes, kræver det, at mindst 17 republikanere stemmer for sammen med demokraterne.

Et sidste ord

Vi har tænkt meget over det, og nu er vi endelig kommet frem til en konklusion: Pandaen ér det sødeste dyr i verden.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12