27. juni 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Slaget om Fælleden, version 2.017

Begrebet ‘grøn blok’ var i første omgang tænkt som drilleri på Rådhuset – som en friskfyr-agtig provokation imod Socialdemokratiets manglende vilje til at sætte klima- og naturhensyn før erhvervsinteresser. Men nu er grøn blok en realitet: En opsigtsvækkende måling fra Kantar Gallup viser, at de fire grønne partier i København (Enhedslisten, Alternativet, SF og De […]

Kære læser

Hverdagsalkoholikeren, blandingsmisbrugeren og kvartalsdrankeren

Hverdagsalkoholikeren, blandingsmisbrugeren og kvartalsdrankeren. Alkoholisme findes i adskillige afskygninger og rammer bredt. Det er efterhånden accepteret, at sygdommen er blind for køn og social status, men at den også rammer alle aldersgrupper, er fortsat meget lidt berørt. Føljeton handler i denne uge om unge alkoholikere. I dag møder vi tre af dem. De adskiller sig på alle parametre fra social baggrund til drukvaner, men har det tilfælles, at de alle er ramt den samme sygdom: Alkoholisme.

Det bedste vi har set

Føljetonisten Herman Bang skriver i dag om ”et Theater om Formiddagen, I Foyeren, En Førsteforestilling, Lady Arabella indstuderet paa tolv Timer, Theatergarderoben, En Anekdote om Ristori, Jordskjælv og Luftspring, Trængsel i Kulissen, 300 Lygter, Viftedansen,  1 Pund Krudt, Hr. Zangenberg ved Sydpolen, Hvad Direktør Andersen ikke burde tillade og Noget, han derimod gjerne ser”

Spisesedlen

Google får historisk bøde af EU. Kommissær Margrethe Vestager har haft det store bødehæfte fremme: Her til formiddag er Google blevet idømt en bøde på over 18 mia. kr. for at have forbrudt sig mod de europæiske konkurrenceregler ved at integrere shopping-tilbud i søgemaskinen.

USA’s globale omdømme styrtdykker. Efter valget af præsident Trump er De Forenede Amerikanske Stater faldet drastisk i anseelse rundt om i verden, ifølge ny omfattende undersøgelse. Allerværst er det gået i Sverige, mens russerne stort set er de eneste, som har fået et mere positivt indtryk af USA.

Fortsat ballade om nyt it-sundhedssystem. Den omdiskuterede ‘Sundhedsplatform’ – som i den seneste tid er blevet indført på sygehuse i hovedstadsområdet og har kostet 2,8 mia. kr. – skaber konstant problemer: Nu har psykiaterne slået alarm på et krisemøde.

Motorvejstrafik stiger med en fjerdedel. Siden 2010 er trafikken på landets motorveje steget med 26,3 procent, og alene sidste år steg trafikmængden med 7,1 procent, ifølge Vejdirektoratet. Trafikforskere vurderer, at forstoppelsen på motorvejen kun vil tage til fremover.

Esbjerg-firma klemt i Putin og Trumps gasopgør. Blue Water – som ellers lige havde fået en ordre til 300 mio. kroner på rørledninger til Gazproms Nord Stream 2-gasprojekt – er blevet ramt af nye amerikanske sanktioner mod Rusland: ”Vi er godt klar over, at projektet er en lille smule kontroversielt nu,” siger Kurt Skov, topchef i Blue Water Shipping.

Et sidste ord

Dagen er allerede blevet tre minutter kortere siden Sankt Hans, men heldigvis kan der være magisk spil i de lange skygger. Se de mærkelige mønstre.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12