27. maj 2021

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Spis min gris, i morgen skal du slagtes

I Kina er svinene simpelthen blevet for fede, og det har de deres landmænd at takke for. Det seneste år er kiloprisen på svinekød nemlig dalet, og mens man har ventet på bedre tider, er det blevet populært at fede svinene op. Håbet er at kunne sælge dyrene dyrt, når priserne endelig stiger igen. Mange […]

Kære læser

Hate Actually: Cummings slår tilbage

Dominic Cummings er en mand på en hævnfyldt mission. Siden den forhenværende rådgiver for Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, blev smidt på porten tilbage i november, har en olm og usikker stemning omgærdet Downing Street. Som vi skrev ved Cummings afgang, kunne det ligne begyndelsen på en dårlig britisk julefilm kaldet Hate Actually. Efter at have […]

Det bedste vi har set

Hvad farve er dine gummisko?

Hvad farve er dine gummisko?

“Mellem 70 og 90 pct. af ens ubevidste vurdering af et produkt bliver truffet i løbet af et par sekunder alene baseret på farven,“ siger en chef for designstrategi hos New Balance. The New York Times har en stimulerende artikel om “sneakerens hemmelige psykologi“. Der er mange penge på spil.

Mens vi venter på rigsretssagen

Mens vi venter på rigsretssagen

For nylig var det chefredaktøren på Nettos månedsmagasin Lime, der havde slået hjernen fra, da hun satte statsminister Mette Frederiksen på forsiden med ordene: “Hele Danmarks Mette.“ Nu er det så ugebladet Hendes Verden, der udviser mangel på redaktionel dømmekraft og bringer et rigtig hyggeinterview med tidligere udlændingeminister Inger Støjberg – mens vi venter på rigsretssagen. Interviewet er vinklet på, hvor hårdt det er at være Inger Støjberg, men hun får da også genfortalt sin yndlingsbarndomshistorie om vandpytten og den “analytiske“ veninde Lene.

Tre tommelfingre er federe, end det lyder

Tre tommelfingre er federe, end det lyder

En tredje tommelfinger kunne løse en del first world problems. Det ville fx blive nemmere at holde en flaske i hånden og skrue låget af den med samme hånds fingre. Neurologer på University College London satte 3D-printede proteser på en række testpersoner, og det viste sig, at hjernen ikke har vanskeligt ved at vænne sig til at bruge udvidelsen. Vi er i den kuriøse afdeling her, men tjek lige videoen i bunden af artiklen.

Spisesedlen

Regeringen præsenterer nyt uddannelsesudspil. Ifølge den nye såkaldte provinsplan ’Tættere på – flere uddannelser og stærke lokalsamfund’ – som præsenteres på et pressemøde kl. 13 i dag – ønsker regeringen bl.a. at flytte 1.300 uddannelsespladser fra universitetsbyerne ud i provinsen, ligesom optaget på universiteterne i landets fire største byer skal reduceres med hele 10 pct. Det skriver Politiken.

Shell taber skelsættende klimaretssag. En hollandsk domstol afgjorde torsdag, at oliegiganten Royal Dutch Shell skal reducere sine CO2-udledninger med hele 45 pct. inden 2030, sammenlignet med udledningsniveauerne i 2019. Det er første gang, at et større selskab på den måde pålægges at leve op til klimamålsætningerne fra Paris-aftalen.

Biden beordrer undersøgelse af pandemiens opståen. USA’s præsident, Joe Biden, annoncerede onsdag, at de amerikanske efterretningstjenester har fået 90 dage til at forfatte en fyldestgørende rapport om, hvordan coronavirussen første gang opstod. Det skal bl.a. undersøges, hvilken rolle Kina spillede i pandemiens udbrud, ligesom efterretningsfolk er blevet bedt om at udrede, hvorvidt virussen kan være opstået i et kinesisk laboratorium.

Kup i Mali er en realitet. Ifølge militærjuntaen i Mali har landets præsident Bah Ndaw og premierminister Moctar Ouane valgt at trække sig, hvormed kupleder Assimi Goïta atter har sat sig på magten. Ndaw og Ouane blev for to dage siden tilbageholdt af militæret som følge en regeringsrokade, der var faldet i dårlig jord. Det er anden gang på blot 10 måneder, at Assimi Goïta tager magten i Mali.

Norge aflyser mundtlige eksaminer. Norges uddannelsesminister, Guri Melby, har torsdag besluttet at aflyse alle mundtlige eksaminer på de norske folkeskoler og gymnasier som følge af den fortsatte coronasituation i landet. “Vi mener, at vi ikke kan være sikre på å gjennomføre en rettferdig og trygg eksamen for alle,“ lyder det fra uddannelsesministeren.

Et sidste ord

Bekymrende udvikling i biernes verden.

Vi summes ved!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12