27. november 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

På Mars og i Basel er der lys, men der er ingen hjemme

Der er noget iboende poetisk over rumrejser. På papiret er det jo egentlig så langt fra digterkunsten, som det næsten kan blive. Normalt tænker man poesi som ord nedskrevet på papir. Gerne noget fyldt med allegorier, metaforer og dunkle sætninger, der får en til at føle tristesse eller glæde, uden at man nødvendigvis helt ved […]

Kære læser

Konflikten i Ukraine er ved at eskalere

Kampen i Kertjstrædet. Søndag spillede det russiske militær med musklerne, da to ukrainske flådefartøjer og en slæbebåd forsøgte at sejle gennem Kertjstrædet. Et russisk militærskib påsejlede først et af de ukrainske skibe, hvorefter russerne blokerede sejlruten gennem strædet med et fragtskib. De tre ukrainske fartøjer, der prøvede at sejle gennem strædet, blev angrebet og overtaget af russisk […]

Spisesedlen

Asylansøgere fra Georgien kan fremover afvises med det samme. Det er blevet praksis, efter at udlændingemyndighederne har sat Georgien på ”Åbenbart Grundløs Haster”-landelisten. Det er de kommet, da der har været en vækst i kriminalitet blandt georgiere i Danmark. Antallet af georgiske asylansøgere i årets første ti måneder er næsten femdoblet i forhold til de seneste år, og det gør dem til landets tredjestørste gruppe asylansøgere næst efter syrere og eritreere.

Mueller anklager Manafort for at have brudt vilkårene for forlig. Den særlige anklager Robert Mueller skriver i et nyt retsdokument, at Donald Trumps tidligere kampagnechef Paul Manafort gentagne gange har løjet for FBI’s undersøgere, på trods af at han indgik et forlig om samarbejde tilbage i september. Derfor risikerer Manafort nu at miste det løfte om en nedsat dom, som han ellers havde opnået ved at indgå forliget.

Dyre tider for Coloplast. Omtrent 7000 amerikanske kvinder har sagsøgt den danske medicogigant efter at have have oplevet alvorlige bivirkninger med et indopereret underlivsnet fremstillet af netop Coloplast. Problemet er, at underlivsnettene ikke var testet på mennesker, før de begyndte at blive brugt i praksis. Coloplast har afsat 5,25 mia. kroner til erstatning og forlig til kvinderne.

Over en fjerdedel af de engelske pubber er lukket siden 2001. Det viser nye tal fra det britiske statistikbureau Office for National Service. Det sker som følge af stigende udgifter og skatter samt ændrede forbrugsvaner, skriver The Guardian. Det er særligt de mindre pubber i provinser og forstæder, der lukker.

Myanmarske myndigheder fanger 93 rohingyaer på flugt. Rohingyaerne befandt sig i en båd på flugt fra Thae Chaung-lejren i det vestlige Myanmar. Det er primært statsløse rohingyaere, der opholder sig i lejren, og de formodes at ville flygte til Malaysia på grund af den diskrimination og forfølgelse, de er udsat for i Myanmar. Det anslås, at omkring 700.000 rohingyaer sidste år flygtede til Bangladesh.

Et sidste ord

Fodboldlegenden Diego Maradona er for tiden træner i en klub i Mexicos næstbedste række (don’t ask). Spørgsmålet, han bliver stillet her, er ret enkelt, men ordene kommer åbenbart ikke så nemt til Diego. (Han skulle bare have svaret ligesom Andy Warhol i det her interview fra 1971).

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12