27. september 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Kvinder og biler

Den nyere kulturhistorie er fuld af fortællinger om kvinder i biler. Tag Thelma og Louise (1991) – Ridley Scotts ikoniske spillefilm, hvor en godtroende husmor (Geena Davis) og enlig servitrice (Susan Sarandon) sammen drøner af sted, væk fra hverdagens undertrykkelse og kvælningsfornemmelser, i Louises åbne Ford Thunderbird årgang ’66. Omringet af politi og med udsigt til livstid bag tremmer vælger de […]

Kære læser

Blåt opgør med den orange følelse

Regeringen har lagt sig ud med stort set samtlige ildsjæle i Danmark. De blå vil nemlig spare på landets mange almennyttige foreninger og frivillige organisationer, som i dag kan trække momsen fra på udgifter til både bægerklang og julehjælp. Den borgerlige blok er imidlertid internt splittet. Dybt splittet.

Det bedste vi har set

Hus Forbi er et anerkendt varemærke på gaden. Aron sælger hjemløseavisen hver dag ved Nørreport Station – Københavns knudepunkt og habitat for mange Hus Forbi-sælgere. Men den 27-årige svensker får til tider rodet sig ud i ballade og slagsmål, og så trækker han sig fra området i perioder.

Spisesedlen

Børnepenge til udsatte skal betale for bandepakken. Regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet vil finansiere den nye bandepakke, der skal skærpe indsatsen mod bandekriminalitet, ved at skære i børnechecken til udsatte familier, herunder flygtningefamilier. Justitsministeriet vurderer, at stramningen vil komme til at berøre omkring 19.500 børn.

Solceller og vindmøller skal konkurrere om at lave mest strøm. I går landede regeringen og Dansk Folkeparti en aftale om, at der i 2018 og 2019 hvert år skal afsættes over en milliard kroner til, at solceller, landvindmøller og kystnære havvindmøller skal konkurrere om at producere mest grøn strøm. Energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) kalder aftalen for ”energipolitisk danmarkshistorie”.

Afskaffelsen af Obamacare er lagt på hylden for nu. De amerikanske republikanere dropper at få Senatet til at trække Obamas sundhedsreform tilbage. Den republikanske senator Mitch McConnell udtaler dog, at de ”stadig kæmper for at forandre sundhedssystemet”. Tre øvrige republikanske senatorer, herunder John McCain, har siden mandag meddelt, at de vil stemme nej til at afskaffe Obamacare.

Ny flygtningelejr i Bangladesh til rohingya-børn. Regeringen i Bangladesh fortalte i går, at den nye flygtningelejr skal kunne huse 6000 flygtningebørn. Børn udgør 60 procent af de 480.000 flygtede rohingyaer, der er kommet til Bangladesh fra Myanmar, og ifølge Unicef er der indtil videre identificeret 1.800 børn uden forældre.

Thailands ekspremierminister får fængselsdom på fem år. Den tidligere premierminister Yingluck Shinawatra blev i dag dømt i en omfattende sag om statslige opkøb af ris. Siden august har sagens hovedperson skjult sig og dukkede heller ikke op i retten i dag. Yingluck Shinawatras regering blev væltet af militæret i 2014.

Et sidste ord

Vi har fundet en fyr på Twitter, Vic Berger, hedder han, som laver gode, sære Trump-videoer. Vi kan godt lide stemningen. Videoerne er upolerede og syrede, og der er tilsat en knivspids David Lynch. Se selv.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12