27. september 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Den politiske Trump lever videre

Det har været noget af en nyhedsuge i Trump-land. Nu er den amerikanske præsident jo ikke uvant udi skandalernes kunst, men hele sagen om hans bombastiske telefonopkald til Ukraines præsident synes alligevel at have noget andet og nyt for sig. Det har en aroma af noget, der vitterligt kan vise sig alvorligt for The Donald. […]

Kære læser

Warrens verden

Bye bye, Biden. Nok er det præsidenten, der lige nu stjæler de fleste overskrifter i de amerikanske aviser, men lige under historien om Trump, der har bedt den ukrainske statsleder om hjælp til at få smuds på sin politiske modstander, Joe Biden, lurer en anden nyhed, der kan ende med at få lige så meget […]

Spisesedlen

Vestas fyrer 590 ansatte. Vindmølleproducenten fyrer 90 på deres fabrik i Lem ved Ringkøbing og 500 på fabrikken syd for Berlin – svarende til 12 pct. af arbejdsstyrken. Det sker, fordi kunderne efterspørger andre vinger end tidligere, hvorfor produktionen skal finde sted andre steder i Europa, meddeler Vestas.

Det Hvide Hus har tilsyneladende forsøgt at dække over Trumps Ukraine-samtale. Det fremgår af den vurdering, som den omtalte whistleblower fra det amerikanske efterretningsvæsen har indleveret. (Læs hele indberetningen her.) Trump har samtidig sammenlignet whistleblowere med spioner.

+ Hvorfor er der kun én whistleblower i den her sag? Whistlebloweren Edward Snowden har svaret.

Regeringen dropper absurd DF-omfartsvej ved Mariager. Omfartsvejen, hvis pris er blevet skønnet til 377 mio. kr., var en del af finanslovaftalen mellem VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti. Men transportminister Benny Engelbrecht (S) siger til TV 2, at han ikke mener, der skal kastes penge efter projektet. DF kalder det politisk drilleri, idet omfartsvejen indgik i Socialdemokratiets infrastrukturplan fra januar.

FN’s 74. Generalforsamling er forbi i New York. Der har været meget mere på programmet end sager, der har relation til Donald Trump, Boris Johnson og Greta Thunberg. Al Jazeera har lavet en lang rulle med overblikket.

Boris Johnson kan være presset af spekulanter, siger hans søster. Rachel Johnson, der er journalist og et år yngre end den britiske premierminister, kaldte i et radioprogram på BBC4 hans optræden i parlamentet for ”aldeles forkastelig” og sagde, at han kan være presset af folk ”der har investeret milliarder i at shorte pundet i forventning om et Brexit uden en aftale – vi ved det ikke”.

Et sidste ord

En af Føljetons medarbejdere har en overbo, der spiller trompet. Det lyder, som det lyder. Nu tyder meget på, at han åbenbart også spiller saxofon og har indspillet en plade med sit band. Han har fået en solo og alt muligt. Godt klaret, Malte!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12