28. april 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Ranes spejlbillede

I går skrev en amerikansk fyr på Twitter, at han under en oprydning havde fundet et brev, som han modtog fra Ray Bradbury, da han gik i 5. klasse i 1982. Den berømte science fiction-forfatter havde givet sig tid til at svare på et spørgsmål vedrørende slutningen på en af historierne i sin novellesamling Krøniker fra Mars fra 1950. ”Kære Tony Wolf,” skrev […]

Kære læser

300 frivillige til 109 beboere

Center Kongelunden, der siden 1984 har været hjem for ekstra sårbare asylansøgere, skal lukkes permanent på grund af skimmelsvamp. Centret ligger tre kvarter i bus fra Rådhuspladsen og har stort set alt, hvad et lille samfund behøver – fra daginstitutioner og sundhedsplejersker til egen psykolog, genbrugsbutik og bibliotek. Derudover har Kongelunden 300 aktive frivillige tilknyttet. Føljeton har talt med nogle af dem.

Det bedste vi har set

Svenske Ruben Östlund viste med sin sidste film Force majeure, at han er en af Nordens allerstørste instruktører. Han er den bedste, vi har, til at vise og udstille det selvbevidste, selvretfærdige velfærdsmenneskes prætentioner, politiske korrekthed og hykleri i sine film. Nu er han klar med en ny film, der er udtaget til Cannes.

Spisesedlen

Seks personer tiltalt for at kæmpe for IS. De seks personer er angiveligt draget til Syrien for at melde sig som ”kæmpere”. Derfor rejser anklagemyndigheden blandt andet tiltale for en paragraf i straffeloven, der forbyder at lade sig hverve til en terrororganisation, udtaler statsadvokat Lise-Lotte Nilas ifølge DR. Personernes navne figurerede på en omfattende navneliste hos IS, som efterforskere siden har gennemgået.

Trump optrapper konflikt med Nordkorea. I et interview med nyhedsbureauet Reuters siger den amerikanske præsident, at der måske venter et alvorligt opgør med Nordkorea om landets atomprogram. ”Der er en chance for, at vi kan få en kæmpe, kæmpe konflikt med Nordkorea. Absolut,” udtaler han. Han vil dog foretrække en diplomatisk løsning.

Ny overenskomst får Falck-reddere til at strejke. Mange ambulancer i Region Sjælland og Region Midtjylland holder her til morgen stille. Det sker i protest mod den nye LO-overenskomst, som Falck-medarbejderne stemte klart nej til, men som blev gennemført med et samlet flertal på 56,5 procent.

Emmanuel Macrons valgkampagne forbyder adgang for russiske statsmedier. Rusland anklager den franske præsidentkandidats kampagne for diskrimination og knægtelse af pressefriheden. Det sker, efter at en af Macrons talsmænd har bekræftet, at Sputnik og RT TV er blevet forment adgang til Macron, fordi de viderebringer statspropaganda og fake news.

PostNord Danmark bliver ved med at tabe penge. Det kriseramte PostNord har gjort regnskabet op efter årets første tre måneder, og der var et negativt driftsresultat på 218 millioner svenske kroner i første kvartal. Samme periode sidste år bød på et driftsunderskud på 51 millioner kroner.

Et sidste ord

Da vi var unge, kunne det da godt hænde, at en eller anden frisk fyr pludselig hev bukserne ned og viste sin blege bagdel til alverden. Oftest som en form for protest. At moone kaldte vi det. Men the times are a-changin’, og i dag er der vist noget andet på spil. Sikkert er det dog, at det er på mode og en tendens at vise sin bare røv på de sociale medier. Mænd, kvinder, gamle og unge – kom i gang. Ned med bukserne.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12