28. august 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Overvågningens svære kunst

Skandalen i Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) bliver vildere og vildere. Torsdag kunne DR afsløre, at kritikken, som Tilsynet med Efterretningstjenesterne har rettet med FE, drejer sig om et hemmeligt samarbejde med NSA. FE har angiveligt givet NSA adgang til store mængder rådata fra en kabeladgang, der kan rumme alle former for digital kommunikation – herunder både telefonsamtaler, internetaktivitet […]

Kære læser

Intet alternativ für Deutschland

Man kan velsagtens næppe finde mere forskellige partier end det danske Alternativet og det tyske Alternative für Deutschland. Hvor det ene parti appellerer til vælgere i den kreative klasse, der går op i klimakamp og flower power-politik, er det andet blevet berømt på at smadre tysk politiks stuerene image ved at insistere på nationalisme og […]

Spisesedlen

Japans premierminister trækker sig. Shinzo Abe har været leder for verdens tredjestørste økonomi de seneste otte år, men nu trækker han sig som premierminister på grund af helbredsproblemer. Det oplyser Abe på et pressemøde. Abe har i årevis lidt af den inflammatoriske tarmsygdom ulcerative colitis, og to hospitalsbesøg inden for de seneste uger har sat spørgsmålstegn ved hans helbred.

Mette Frederiksen har fundet Rossens efterfølger. Martin Justesen har hidtil fungeret som statsministerens spindoktor, men nu har Mette Frederiksen (S) udnævnt ham som ny stabschef i statsministeriet. Det job har hidtil ligget hos Martin Rossen, der tidligere på sommeren fortalte, at han forlader Christiansborg. Frederiksen ønsker samtidig at udvide statsministeriet med 15-20 nye medarbejdere.

Efterretningsskandale handler om samarbejde med USA. Ifølge DR er det et samarbejde mellem Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) og den amerikanske efterretningstjeneste NSA, der er en af hovedårsagerne til den hårde kritik, som Tilsynet med Efterretningstjenesterne har rejst af FE. FE skal have givet NSA adgang til store mængder rådata fra kabler, der bruges af danskere til digital kommunikation.

Rejser til Frankrig og Kroatien frarådes. Udenrigsministeriet har opdateret sin rejsevejledning, og alle ikke-nødvendige rejser til Frankrig og Kroatien frarådes nu. Det skyldes landenes høje corona-smittetal. I Frankrig har myndighederne desuden gjort det obligatorisk at bære mundbind på offentlige steder. Udenrigsministeriet fraråder rejser til lande, hvor der er mere end 30 smittetilfælde per 100.000 indbyggere.

Donald Trump er officielt republikanernes kandidat. I nat dansk tid modtog Donald Trump officielt nomineringen som Det Republikanske Partis kandidat til det amerikanske præsidentvalg i november. Det skete som en del af partiets konvent. I en tale langede Trump ud efter sin demokratiske modstander Joe Biden. Trump beskrev Biden som en venstreekstremist, der vil kaste USA ud i lovløst kaos, om han bliver præsident.

Et sidste ord

Fantastisk video med en meget ung Henry Thomas, der er til casting på rollen som Elliot i alles favoritfilm ”E.T. the Extra-Terrestrial”. Han er god! Så god at det hele slutter med et ”OK, sønnike, jobbet er dit”.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12