28. december 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Vaccinen lander, og Støjberg styrter

Det har et navn: Merryneum, hedder det på engelsk. Det tågede tidsrum mellem jul og nytår, hvor man ikke rigtig ved, hvem man er, hvor man er, og da slet ikke hvor man burde være. Det er en forvirrende tid fuld af julemadsekstase og angstfuld desillusion, men tag det bare roligt, for Føljeton er nu […]

Kære læser

Beauvoirs glemte bog om kærlighed

Salgspitchet fejler ikke noget: Efter hele 66 år udkommer Simone de Beauvoirs lille roman (eller lange novelle) Les inséparables – på dansk De uadskillige – om forfatter-filosoffens kærlighed til veninden Zaza. I 1954 var fortællingen for intim til at blive udgivet. Men nu ser den endelig dagens lys takket være datteren Sylvie Le Bon-de Beauvoir; […]

Spisesedlen

Region Sjælland hæver coronaberedskab. De danske sygehuse er presset af de mange indlagte med COVID-19. Region Sjælland har hævet coronaberedskabet til niveau fire, som er det højeste niveau. Det betyder, at endnu mere personle flyttes fra deres almindelige opgaver til i stedet at tage sig af coronapatienter. Regionen forbereder sig nu på at indføre et nyt niveau fem.

Flere vacciner på vej. I går modtog ca. 10.000 danskere som de første i landet vaccinen mod corona, og i dag modtager Danmark den næste sending på 38.000 vacciner. I de efterfølgende uger kommer der ca. 50.000 doser om ugen. Lægemiddelstyrelsen kunne i går fortælle, at Danmark har indkøbt yderligere 2,6 mio. fra producenten Pfizer og BioNTech. Hvornår de ekstra vacciner leveres vides dog ikke.

Trump underskriver coronahjælpepakke. I næsten en uge har den amerikanske præsident Donald Trump blokeret for vedtagelsen af en coronahjælpepakke, men nu har han alligevel underskrevet den. Dermed undgås en delvis nedlukning af det amerikanske statsapparat. Hjælpepakken sikrer hver amerikaner en økonomisk håndsrækning på 600 dollars. Trump har krævet, at det beløb skulle være højere. Det blokerede præsidentens egne partifæller dog for.

Minister overvejer kompensation til fiskere. Over julen er EU og Storbritannien endelig blevet enige om en brexitaftale, men desværre kan den komme til at koste danske fiskere dyrt. Derfor er fiskeriminister Rasmus Prehn (S) gået i gang med at undersøge mulighederne for at kompensere de fiskere, der bliver ramt økonomisk af brexit.

Færre indbrud. Juletiden har budt på halvt så mange indbrud som normalt. Ifølge Rigspolitiets opgørelse er der fra 18. december og frem til denne morgen anmeldt i alt 501 indbrud på landsplan. Det skriver Ritzau. Fyn er mest plaget med 77 indbrud, og derefter følger Nordsjælland og Østjylland.

Et sidste ord

Sneen kan bare komme. Vi skal nok fjerne den fra fortovet, men det bliver ikke med en skovl!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12