28. februar 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Frigørelsen ved ‘fuck you money’

Når de rigtig rige skal forklare, hvorfor samfundets fattiglus, mellemindkomstsamøber og middelklassekommunister gerne vil hæve skatten, så plejer de at sige, at det er på grund af misundelse. Hvis en almindelig frikadelledansker endda drister sig til at sige, at nogle af landets direktørlønninger er lige til den høje side, så er det nok, fordi vedkommende […]

Kære læser

Coronavirus er værre for pengepungen end for helbredet

Tag det roligt. Hvis du er en lige så stor hypokonder som journalisterne på det medie, du lige nu læser, så er du sandsynligvis allerede gået i panik og begyndt at overveje, om en bunker på Arktis kunne være det rette huskøb for dig. Coronavirussen COVID-19 er kommet til Danmark, og man kan ikke åbne […]

Spisesedlen

Homoseksuelle par i Israel må snart bruge rugemødre. Det står klart efter en afgørelse i den israelske højesteret torsdag. Staten havde tilbage i december 2018 vurderet, at mandlige par ikke måtte benytte sig af rugemødre, men den vurdering har højesteretten nu omstødt. Det sker på baggrund af, at eksklusionen ifølge højesteretspræsident Esther Hayut byggede på diskrimination.

Mediestifter Jimmy Lai arresteret i Hongkong. 71-årige Lai har været en af de vigtigste økonomiske støtter af den pro-demokratiske bevægelse i Hongkong og er grundlægger af avisen Apple Daily, der ofte kritiserer den kinesiske ledelse. Han sigtes nu for at have deltaget i en ulovlig forsamling i forbindelse med en demonstration mod regeringen den 31. august sidste år.

Mindst 33 tyrkiske soldater dræbt i Syrien. Det oplyser tyrkiske embedsmænd, der fortæller, at soldaterne blev dræbt ved et luftangreb mod en toetagesbygning i Idlib-provinsen torsdag nat. Ifølge Tyrkiet står det syriske regime bag angrebet, mens kilder i Idlib peger på det russiske luftvåben. Tæt på en million civile er blevet drevet på flugt fra Idlib-provinsen siden december.

Flere danskere søger hjælp til rygestop. Både Kræftens Bekæmpelse og flere af landets kommuner har sammenlignet med sidste år oplevet en stigende interesse for rygestopstilbud. Blandt årsagerne til den øgede interesse nævnes særligt de kommende prisstigninger på cigaretter. Om godt en måned øges prisen på en pakke cigaretter til 55 kroner, og i 2022 stiger prisen til 60 kroner.

Danmark vinder guld ved VM i banecykling. Torsdag satte de danske cykelryttere Lasse Norman Hansen, Rasmus Lund Pedersen, Julius Johansen og Frederik Rodenberg Madsen ny verdensrekord og sikrede sig sejren i 4000 meter holdforfølgelsesløb ved verdensmesterskabet i Berlin. Det er anden gang, Danmark vinder VM-guld i disciplinen.

Et sidste ord

Gæt en milliardær: Hvem ligner en, der klipper sit pandehår med en negleklipper? Hvem ligner maven på en hårløs kat? Og hvem går ikke med bukser? Elizabeth Warren er ret god til den quiz.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12