28. januar 2021

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Den sande tro

Det kan godt være, at Danmark på papiret er et kristent land, men i praksis har vi kølige nordboere vist os at være noget mere verdslige end gejstlige. Det er ikke ligefrem, fordi kirkerne bliver overrendt søndag formiddag, og der bliver ikke bedt meget bøn ved de danske middagsborde. Men vi har det øjensynligt i […]

Kære læser

GameStop er blevet centrum for et blodigt finansopgør

Der er udbrudt krig mellem anonyme internetbrugere og store, velpolstrede hedgefonde som Melvin Capital – og lige nu ser internetbrugerne ud til at vinde. Som det ofte er tilfældet med sådanne bizarre begivenheder, har krigen sit udspring på Reddit. På foraet /r/wallstreetbets mødes aspirerende børsspekulanter og day traders for at diskutere aktier. Gerne i et, […]

Spisesedlen

Polens abortforbud træder i kraft. Onsdag meddelte den polske regering, at landets nye, stærkt kontroversielle abortlovgivning vil træde i kraft snarest muligt. Implementeringen af forbuddet blev sat på pause tilbage i efteråret, da Polen oplevede nogle af de største folkelige protester i nyere tid. Forbuddet gør det i praksis kun muligt at få abort i tilfælde af voldtægt, incest, og hvis morens liv er i fare. Regeringens udmelding fik onsdag aften nye store folkemængder til at gå på gaden i protest.

Kunder i Danske Bank er historisk utilfredse. I den årlige kundetilfredshedsmåling fra analysehuset Voxmeter præsterer banken den dårligste måling, Voxmeter nogensinde har set for en dansk virksomhed. ”Danske Bank er nået til et punkt, hvor kunderne ganske enkelt undrer sig over, hvad pokker det er for en tvivlsom virksomhed, som de er kunder i”, udtaler adm. direktør i Voxmeter Christian Stjer i den forbindelse.

Søren Brostrøm retter skarp kritk mod sygehusdirektører. Det sker, efter flere sygehusdirektører har valgt selv at blive vaccineret mod COVID-19. I et brev til regionerne indskærper Sundhedsstyrelsens direktør, at vaccinedoserne kun må bruges på de prioriterede målgrupper. Da sygehusdirektørerne ikke er frontpersonale, bør de heller ikke være omfattet af den tidlige vaccineudrulning, mener Brostrøm.

Biden sætter fokus på klimaet med nye dekreter. USA’s præsident Joe Biden underskrev onsdag en række præsidentielle dekreter, der blandt andet skal fremme landets brug af vedvarende energi og elbiler. ”Vi kan ikke vente længere […] Vi ser det med vores egne øjne. Vi kan mærke det i vores krop. Det er blevet tid til at handle”, fortæller Biden om den nye præsidentielle kamp mod klimaforandringerne.

Sverige stopper for opdræt af mink resten af året. Efter at have set udbrud af COVID-19 på flere minkfarme siden efteråret, meddeler den svenske regering nu, at der ikke må parres flere mink i 2021. Brancheorganisationen Svensk Mink accepterer beslutningen, men så gerne, at spørgsmålet om erstatning snart bliver afgjort. Tidligere blev 80 pct. af minkene på 13 gårde i Blekinge aflivet, mens avlsdyrene fik lov til at leve. Der findes godt 80 minkfarme i Sverige.

Et sidste ord

Hvis du har læst dagens analyse, så ved du, at virksomheden GameStops aktie lige pludselig er banket i vejret. Her er et smukt billede, hvor GameStop møder andre af de store aktievirksomheder som fx Amazon og Tesla.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12