28. maj 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Faste partikler i badevandet

Det var de små øjeblikke, der gjorde folkeskolens ørkenvandring det hele værd. skønt var det, når forårets første solstråler fik læreren til at overgive sig og give klassen fri til rundbold. Endnu bedre var det, når en uforberedt, ung vikar indså, at vedkommendes didaktiske evner ikke slog til og derfor kørte fjernsynet ind og lod […]

Kære læser

Computerspillet har vundet coronakampen

I modsætning til andre kulturelle sfærer står computerspillet tilbage som en af coronakrisens markante vindere. Koncerter med store navne som Massive Attack og Travis Scott bliver afviklet i henholdsvis Minecraft og Fortnite, alt imens Nintendo-spillet Animal Crossing har taget den socialt distancerede verden med storm. Tidligere tendenser synes accelereret, og pludselig er gameren blevet genstand […]

Spisesedlen

Europa-Kommissionen vil have genopretningsfond. Kommissionen er kommet med deres bud på, hvordan Europa rejser sig økonomisk efter coronakrisen. De vil etablere en genopretningsfond på 5.600 mia. kr., hvor størstedelen af pengene skal gives som direkte tilskud til hårdt ramte brancher og regioner. Udenrigsminister Jeppe Kofod er ”skeptisk” overfor forslaget.

Chefjurist modsiger Støjberg. I Instrukskommissionen har tidligere udlændingeminister Inger Støjberg (V) forsvaret sig med, at hun godkendte et notat, hvori der stod, at der skulle foretages en individuel vurdering af, hvorvidt asylpar med en mindreårig part skulle skilles. Men i dag siger en tidligere afdelingsleder og chefjurist i Støjbergs ministerium, at ”det stod ikke klart for mig, at ministeren havde godkendt en ordning, hvor der ville være mulighed for undtagelser.”

Mere end 100.000 amerikanere er nu døde af coronavirus. USA er det land med flest dødsfald, og landets 1,69 mio. bekræftede tilfælde af smittede udgør ca. 30 pct. af alle smittede i verden. COVID-19 har dermed kostet flere amerikanske liv end Korea-krigen, Vietnam-krigen, Irak-krigen og Afghanistan-krigen har tilsammen. USA er dog kun det land med niende flest dødsfald, hvis tallet opgøres per indbygger.

Dårligt vejr forsinker rumrejse. Rumkapslen ”Crew Dragon” skulle i går have været sendt ud i rummet fra en base i Florida, USA. Men vejret over affyringsrampen var for dårligt, og affyringen blev derfor afblæst. Opsendelsen er nu udsat til lørdag. Det er første gang i ni år, at USA sender en bemandet raket i rummet fra amerikansk jord.

SAS har tabt milliarder. SAS kommer ud med et underskud på 2,4 mia. danske kroner i andet kvartal, der går fra februar til april. Det viser regnskabet for andet kvartal i SAS’ skæve regnskabsår. SAS forventer at tabe mellem 350 og 500 mio. danske kroner om måneden i resten af 2020.

Et sidste ord

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12