28. november 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Flag til VLAK: 1-års fødselsdag ??????

Hip-hip-hurra, ‘Regeringen Lars Løkke Rasmussen III’ kan i dag fejre 1-års fødselsdag. Og måske tændes det store lys med en ny finanslovsaftale, der fremlægges om ganske få timer? For tredje gang er det lykkedes for Lars Løkke at overleve 365 dage med en regeringskoalition: 5. april 2010, 28. juni 2016 og så i dag. Og […]

Kære læser

Kvinder spreder ben

Et verdensomspændende fænomen er over os, og det er ikke yo-yo eller løbehjul. Fænomenet kan ses i den kollektive trafik, men opleves stærkest på Instagram og Twitter. Vi taler om #womanspreading, som sådan set er en feministisk manifestation. Men lige her kan mandlige feminister ikke rigtig være med.

Spisesedlen

EU fornyer godkendelse af glyfosat. Et kvalificeret flertal af EU-lande stemte mandag for at udvide godkendelsen af salg af glyfosat i 5 år. Ukrudtsdræberen glyfosat findes i det omstridte ukrudtsmiddel Roundup, og glyfosat beskyldes blandt andet for at være kræftfremkaldende. Spørgsmålet har splittet Europa, hvor Frankrigs Macron var imod, mens Tysklands Merkel stemte for. 

Kenyas præsident genindsættes. Både støtter og demonstranter har samlet sig på dagen for Uhuru Kenyattas genindsættelse. Valget i Kenya har været stærkt omdiskuteret efter det i første omgang blev annulleret pga. anklager om valgfusk. Ved genvalget nægtede oppositionslederen Raila Odinga at stille op, da han ikke mente, at der var lagt op til et fair og frit valg.

Kundby-pigen får 8 års fængsel. Det afgjorde Østre Landsret i går. Pigen er blevet fundet skyldig i forsøg på terror, efter det er kommet frem, at hun i julen 2015 planlagde et bombeattentat på sin tidligere folkeskole i Fårevejle og en jødisk skole i København. Anklageren havde krævet forvaring, mens forsvareren håbede på seks års fængsel.

Pave Frans mødes med Myanmars leder. Efter mødet med Aung San Suu Kyi holder paven en tale, hvor han sandsynligvis vil adressere situationen i Myanmar. I Myanmar har der siden august foregået en etnisk udrensning af rohingya-befolkningen. I omegnen af 600.000 er flygtet ud af landet.

DF får borgmesterpost på Læsø. Efter langtrukne forhandlinger ser det nu endelig ud til, at Dansk Folkeparti har fået deres første rigtige borgmesterpost. Karsten Nielsen blev i går præsenteret som øens nye borgmester. DF konstituerer sig med Venstre, og den tidligere Venstre-borgmester Tobias Birch Johansen bliver nu i stedet viceborgmester.

Et sidste ord

Hey, har du et problem?! Så bare rolig. Det behøver du slet ikke bekymre dig om.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12