28. oktober 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Et spørgsmål om liv eller søvn

I græsk mytologi blev død og søvn set som to ret beslægtede størrelser. Homer beskriver eksempelvis personificeringerne af de to fænomener, guderne Thanatos og Hypnos, som tvillingebrødre, og det samme gør digteren Hesiod i Theogonien. En anden og lidt nyere digter – Shakespeare – kalder endog søvnen for dødens ”counterfeit” (altså forfalskning) i Macbeth. Ikke […]

Kære læser

Kan vi stole på målingerne i 2020?

Hillary Clinton kunne ikke tabe præsidentvalget i 2016. Hun var for langt foran i meningsmålingerne. Hos New York Times vurderede de 20 dage før valget, at der var 91 pct. chance for, at Clinton ville slå Donald Trump. Få dage efter viste en national meningsmåling hos ABC News, at Clinton var foran med 12 procentpoint. […]

Spisesedlen

Aftale om hjælpepakke på plads. Regeringen indgik i aftes en aftale med samtlige af Folketingets partier på nær Dansk Folkeparti og Liberal Alliance om en hjælpepakke til 8,2 mia. kr. Pakken skal hjælpe danske virksomheder og det danske kulturliv gennem coronakrisen, og den vil også gælde ind i 2021.

Mette Reissmann vil være overborgmester i København. Det tidligere socialdemokratiske folketingsmedlem Mette Reismann går efter den københavnske overborgmesterpost ved kommunalvalget næste år. Reissmann er allerede kandidat til borgerrepræsentationen for socialdemokraterne i Valbykredsen.

Uro i amerikansk by efter politidrab på sort mand. For anden dag i træk har der været optøjer i storbyen Philadelphia. Det sker, efter politiet skød og dræbte en sort mand. Manden skal angiveligt have båret en kniv og var ifølge Reuters mentalt ustabil. Demonstrationerne startede fredeligt, men udviklede sig til voldelige sammenstød.

Landsholdet kvalificerer sig til EM. Det danske kvindelandshold vandt i går 3-1 på udebane mod Italien, og dermed har de kvalificeret til sig til EM, der afholdes i England i 2022. Det første danske mål i kampen mod Italien blev scoret af Nicoline Sørensen, mens Nadia Nadim stod for de to sidste.

Amazon åbner i Sverige. Internetgiganten Amazon har i dag åbnet deres webshop i Sverige. Det er første gang, at Amazon åbner op i Norden, og de kommer til at tilbyde 150 mio. forskellige produkter i 30 kategorier. Amazons indtog i Norden har dog skabt nervøsitet hos forretningsdrivende. De frygter, at Amazon kommer til at udkonkurrere svenske butikker.

Et sidste ord

Børn er søde, børn er dejlige, men de er også nogle små sataner, som altid er klar til at stikke dig i ryggen.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12