28. september 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Du har ikke en chance, Amin – grib den!

Ikke sjældent mærker man en varm følelse i maven, når man hører om kendisser, der pludselig rækker hånden i vejret og siger, at de vil gå ind i politik. Det er genkendelsens glæde; der er så mange kendte, der har gjort det gennem tiden. Kendisser, der bruger deres kendthed som springbræt til en politisk karriere. I 1986 blev Clint Eastwood valgt som borgmester […]

Kære læser

Længe leve Hugh Hefner: 5 historiske forsider

Lummer eller revolutionær? Meningerne om grundlæggeren af magasinet Playboy, Hugh Hefner, har været mange – og ophidsede. Nu er han død, og han bør hyldes som en bannerfører for seksuel frigørelse. Hurra for den ultimative hedonist.

Det bedste vi har set

For et år siden, når ægteparret Stefan og Bianca Balazs samlede pant i de københavnske gader, var danskerne venlige og imødekommende. ”Nu er de begyndt at se på mig med foragt, og jeg forstår ikke hvorfor,” fortæller Bianca i dagens føljetonafsnit. ”De kan godt gætte, at vi er fra Rumænien, når vi går i skraldespande, og så tror de automatisk, at vi er tyveknægte.” Kristian Lauritzen har mødt Stefan og Bianca til et interview på Dronning Louises Bro. Han er ungarsk rumæner, hun er rumæner og etnisk roma.

 

Spisesedlen

Lærerlockout var planlagt. I en ny bog antyder tidligere minister og formand for SF Annette Vilhelmsen, at lockouten af lærerne i 2013 var aftalt spil mellem kommunernes landsforening og regeringen. Forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidt har haft udtalt noget lignende, men sidenhen trukket citatet tilbage. De tidligere regeringspartnere Bjarne Corydon (S) og Villy Søvndal (SF) afviser Vilhelmsens forklaring.

Støjbergs ministerium ramt af hackerangreb. Udlændinge- og Integrationsministeriet har siden onsdag aften været ramt af et cyberangreb. Det betyder, at ministeriets hjemmeside er nede. Der foreligger stadig ingen oplysninger om, hvem der står bag angrebet, men Inger Støjberg (V) vil ikke udelukke, at det kan have forbindelse til det billede af muhammedtegningerne, hun har lagt på de sociale medier. 

Japans premierminister opløser underhus. Et år før loven kræver det, har den japanske regeringsleder Shinzo Abe opløst det mest magtfulde af det japanske parlaments to kamre. Abe begrunder opløsningen med, at han ønsker folkeligt mandat til sin hårdere udenrigs- og forsvarspolitik, men iagttagere tolker det som et forsøg på at stramme grebet om magten i hans parti. Det nye parlament vælges d. 22. oktober.

Irakiske kurdere stemmer ja til selvstændig stat. 93 procent af vælgerne stemte for en løsrivelse fra Irak og oprettelse af et selvstændigt Kurdistan. Det massive ja har medført fordømmelse fra flere sider. Regeringen i Bagdad har afslået at forhandle om en eventuel separation, og Tyrkiet, Jordan, Egypten og Libanon har indstillet flytrafikken til den kurdiske del af Irak. Tyrkiet har desuden truet med at stoppe for eksport til regionen.

Interpol godkender palæstinensisk medlemskab. Den internationale politiorganisation stemte onsdag for at indlemme Palæstina i samarbejdet. Afstemningen skete under store protester fra den israelske regering, der modsatte sig en godkendelse af Palæstina.

Et sidste ord

Hvis du aldrig helt er kommet dig over dine barnlige drømme, og nogle gange sidder på arbejdet og dagdrømmer om at kunne flyve, så skal du se den her video. Den er nemlig noget af det tætteste, du kommer på drømmen, uden at skulle lette fødderne fra landjorden.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12