29. april 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Tro på fremtiden og Italiens blå bro

En af de mest mærkværdige passager i den skotske filosof David Humes An Enquiry concerning Human Understanding handler om en manglende nuance af blå. Hume har lige brugt et utal af sider på at forklare, at alle idéer i sidste ende er sat sammen af sanseindtryk. Og hvad gør han så? Han river på forbløffende […]

Kære læser

Er kvinder kuren mod corona?

For to dage siden kom der lidt af en bemærkelsesværdig melding fra New Zealand. Ved et pressemøde erklærede landets kvindelige premierminister Jacinda Ardern, at østaten har vundet kampen mod coronavirussen. Ved virussens udbrud frygtede de newzealandske myndigheder, at man kiggede ind i et scenarie med op mod 80.000 døde. Sådan blev det ikke. Af landets […]

Spisesedlen

Lønkompensation: Regeringen udskyder kontrol og udbetaler penge. Mange virksomheder har endnu ikke modtaget penge fra regeringens hjælpepakker. Det har skabt frygt for, at kriseramte virksomheder ikke har råd til at udbetale løn, når april bliver til maj. Derfor har erhvervsminister Simon Kollerup anmodet Folketingets Finansudvalg om, at alle selskaber, som har søgt om lønkompensation, skal have pengene udbetalt inden 1. maj. Om virksomheden er berettiget til kompensation skal først kontrolleres efterfølgende.

Smittede skal selv stå for smitteopsporing. Sundhedsstyrelsen er klar med en ny strategi, som styrelsens direktør Søren Brostrøm kalder ”et paradigmeskifte.” Om en uge eller to bliver det corona-smittede danskeres egen opgave at opsøge personer, de har været i tæt kontakt med. Det skriver Jyllands-Posten. Den nye strategi betyder, at symptomfri personer, som har været i tæt kontakt med en smittet, selv skal testes.

Italien takker nej til dansk tilbud om respiratorer. Det fortæller den danske forsvarsminister Trine Bramsen til Politiken. ”Vi har modtaget et svar mundtligt om, at Italien på nuværende tidspunkt ikke har behov for respiratorerne. Felthospitalet udestår der stadig en beslutning på.” Respiratorerne er blevet kritiseret for ikke at kunne bruges til behandling af COVID-19.

Biden vinder valg og rammes af nye anklager. Den demokratiske præsidentkandidat Joe Biden står til over 70 pct. af stemmerne ved nattens primærvalg i den amerikanske delstat Ohio. Den gode nyhed for Biden overskygges dog af, at nye kilder støtter kvindes anklage om seksuelt overgreb fra Joe Biden.

Regler ændres midlertidigt, så streamingfilm kan vinde en Oscar. Før var det et krav, at en film skal vises mindst syv dage i en biograf i Los Angeles. Regelændringen kommer som følge af den verserende pandemi, der har fået mange biografer til at lukke, hvilket har sendt film direkte på streamingtjenester. Ændringen gælder dog kun ved Oscaruddelingen næste år.

Et sidste ord

Vi undskylder på forhånd, men vi ved simpelthen ikke, hvordan vi skal forklare den her Twitter-tråd, og det får os til at ty til en clickbait-overskrift. Undskyld igen: ”Mand kontaktede kundeservice på grund af problemer med sit WiFi. Du gætter aldrig, hvad der så skete!” (Men seriøst, du gætter det aldrig).

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12