29. august 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Dagdrømmernes ønskeliste til 23 mia. kr.

De mandlige økonomi-ministre har endelig fået lov til at sige højt, hvad de hver især har siddet og drømt om, siden de sad alene på drengeværelset: Lavere skat på de højeste lønninger og endnu billigere luksusbiler. Vroooom! Men dagdrømmene bliver ikke til virkelighed blot ved at blive sagt i en mikrofon. På papiret er indholdet […]

Kære læser

Der står 900 hektar hamp på et gods på Djursland

Du er enten for, imod eller ude af stand til at tage stilling til den meget omdiskuterede grønne plante. Produktionen af hamp handler ikke altid om et par planter under en sørgelig varmelampe i et snusket køkken, tværtimod. På Møllerup Gods dyrker de industrihamp til fødevarer, hudpleje og – hvis alt går, som godsejerparret ønsker – også snart medicin. Føljeton er taget til Djursland for at besøge landmand og godsejerfrue Anne Sophie Gamborg.

Det bedste vi har set

Charlottenborgs direktør Michael Thouber drømmer sig tilbage til Carl Jacobsens København, hvor magthaverne respekterede kunstnere og placerede kunsten på byens bedste pladser.

Spisesedlen

Nordkorea affyrer missil med retning mod Japan. Nordkorea har her til morgen lokal tid affyret et missil hen over japansk territorium. Missilet fløj over Japans nordlige hoved-ø Hokkaido, før den brækkede i tre dele og styrtede ned i havet. Sydkorea fordømmer missilaffyringen: ”Hvis Nordkorea fortsætter atom- og missilprovokationerne, vil vi med udgangspunkt i vores urokkelige alliance med USA reagere stærkt.” Missilet ser ifølge BBC ud til at være det første, der er stærkt nok til at kunne bære et atomvåben.

Danmark vil ikke forbyde kræftmistænkt peticid. Som det eneste EU-land ud af 28 har Danmark stemt imod at forbyde et pesticid, som er mistænkt for være kræftfremkaldende og skadeligt for fostre. Danske embedsmænd begrunder nejet med, at forbudet vil resultere i et indtægtstab for dansk landbrug på 89 mio. kroner. Danmarks Naturfredningsforening kalder det “pinligt og meget udsædvanligt, at Danmark står alene med at stemme imod et forbud mod et pesticid.”

Trump underskrev aftale om opførelse af russisk Trump Tower. Fire måneder inde i sin præsidentkampagne underskrev Donald Trump en hensigtserklæring om, at han ville påbegynde opførelsen af en Trump Tower-lignende bygning i Moskva. Det udtaler Michael Cohen, daværende Executive Vice President i Trump Organization. Hensigtserklæringen er i strid med Trumps gentagne udtalelser om, at hans virksomhed ”ingen forbindelser har til Rusland overhovedet”.

Aarhus løser studiebolig-problem midlertidigt med skurvogne. Der er rift om studieboligerne i København, Odense, Aarhus og Aalborg netop nu. Aarhus Studenterhus har i samarbejde med kommunen opstillet en række skurvogne ved havnen og to andre steder i byen som en del af kommunens boliggaranti for studerende. Værelserne er på 3,5 kvadratmeter og koster 700 kroner om ugen.

Uber-chauffører får store bøder i sag om ulovlig taxikørsel. Fire tidligere Uber-chauffører er dømt for ulovlig taxikørsel i Storkøbenhavn i 2015. De fik mandag eftermiddag tildelt bøder på 486.500 kroner, 110.000 kroner, 60.000 kroner og 40.000 kroner. I hvert fald tre ud af fire bøder til tidligere Uber-chauffører skal ifølge forsvareren ankes og prøves ved landsretten.

Et sidste ord

Hvis du er troende katolik og har været besat af djævlen, så har du formodentlig også haft pastor Lars Messerschmidt helt inde på livet med krucifiks og vievand og hele pivetøjet. Radio24syv har her den 80-årige autoriserede eksorcist i studiet. Stikord: Hold dig fra yoga! Måske ikke verdens bedste reklame for den katolske lære.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12