29. august 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Den socialdemokratiske kæbe

Tænk hvis man kunne se indspisthed, korruption og nepotisme. Tænk hvis man fysisk kunne se på folk, at de havde haft næsen for langt fremme og blandet sig i noget, de ikke burde. Det kunne man engang hos en hel familie – dvs. man kunne se at deres forældre (og deres forældre, og deres børn […]

Kære læser

Menstruationsargumenter imod kvinder

I denne uge læste den tidligere Alternativet-politiker og nu løsgænger Sikandar Siddique en artikel, der gjorde ham rimelig vild i varmen. I Indien har en af landets store virksomheder indført en såkaldt ‘period leave’, der giver menstruerende personer mulighed for ti ekstra sygedage årligt øremærket til menstruationssmerter. Det fik Siddique til i et tweet at […]

Spisesedlen

Det er en skandale af de helt store, der i denne uge har ramt Forsvarets Efterretningstjeneste (FE). Mandag udsendte Tilsynet med Efterretningstjenesterne en opsigtsvækkende pressemeddelelse, hvor de kommer med hård kritik af FE. Blandt andet hedder det sig, at FE har tilbageholdt centrale og afgørende oplysninger for tilsynet, og at FE har igangsat operationelle aktiviteter i strid med dansk lovgivning. Skandalen har ført til en række fyringer i løbet af ugen. Chefen for FE, Lars Findsen, blev mandag smidt på porten, og kort tid efter var det tidligere FE-chef og departementschef Thomas Ahrenkiel, der blev fritaget fra tjeneste. Ifølge DR handler en del af skandalen om, at Danmark formentlig ulovligt har videregivet oplysninger til USA.

Tirsdag slog lægerne på det tyske hospital Charité fast, at den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj med al sandsynlighed er blevet forgiftet. Navalnyj blev i sidste uge dårlig på et russisk indenrigsfly, der derfor måtte nødlande i byen Omsk. Efter stridigheder med lægerne på hospitalet i Omsk, blev Navalnyj overflyttet til hospitalet i Berlin, der er eksperter i forgiftning. Oppositionspolitikerens stab har anklaget Putin for at stå bag mordet, men fra Kreml lyder det, at der ikke er nogen grund til at åbne en undersøgelse, fordi de russiske myndigheder ikke mener, noget tyder på en forbrydelse. I Føljetons europæiske nyhedsbrev Feuilleton blev der kigget nærmere på sagen. Navalnyj er stadig i koma.

De antiracistiske protester er for alvor blusset op igen i USA. I byen Kenosha, der ligger i delstaten Wisconsin, blev den sorte mand Jacob Blake søndag skudt syv gange i ryggen af hvide betjente, og det har fået folk til strømme på gaden for at demonstrere mod politibrutalitet og sortes rettigheder. Under en af demonstrationerne onsdag gik det helt galt, da der blev åbnet ild, og to personer blev dræbt og en tredje såret. Det er angiveligt en 17-årig Trump-støtte og politibeundrer, der affyrede skuddene mod demonstranterne.

Hele ugen har Det Republikanske Parti i USA holdt konvent, og det har været en vild oplevelse. Natten til torsdag var det vicepræsident Mike Pence, der holdt tale, hvor han advarede om, at et USA med demokratiske Joe Biden i spidsen ville blive kaotisk og farligt. Chefen Donald Trump holdt sin store tale dagen efter, men vi vil især huske konventet for Kimberly Guilfoyles, øh, skal vi sige passionerede tale. Hvorfor råber hun så meget??

Verdens tredjestørste økonomi skal have ny leder. Japans længst siddende premierminister Shinzo Abe fortalte fredag på et pressemøde, at han forlader posten af helbredsmæssige årsager. Den 65-årige Abe har siden teenageårene lidt af den kroniske tarmsygdom ulcerative colitis, og sygdommen har i den seneste tid udviklet sig i en værre retning for den japanske premierminister. Abe bliver på posten, indtil hans afløser er fundet.

Et sidste ord

Brug din lørdag på at betragte disse dygtige katte. Så glemmer du helt, at sommeren er forbi nu, og den nærmest fløj afsted. Vi ses på mandag.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12