29. december 2016

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Pengene fosser ud

Der var engang, hvor jyder blev beskyldt for at snyde i skat – og den såkaldte ‘jydekrog’, trailer-trækket bag på privatbilen, blev set som selve symbolet på sort arbejde. Dét var dengang. I dag er billedet vendt på hovedet. De få penge, der rent faktisk kradses hjem i skat, kommer nemlig nu fra Jylland. Og […]

Kære læser

Tilbage til dit hood

Nedtællingen er i gang. Den første afroamerikaner i Det Hvide Hus er snart eks-præsident. Føljeton bringer her det fjerde af i alt seks afsnit om den afgående Barack Obama. Skrevet af den prisbelønnede amerikanske journalist-forfatter Ta-Nehisi Coates.

Det bedste vi har set

Dengang DR mistede sin uskyld

Han virker som den fulde onkel, der selv tror, at hans vrøvlende og ustoppelige ordflom rummer en original livsvisdom. Men han er vist ikke fuld, til gengæld har musikeren Thomas Blachman fyldt sendefladen på Danmarks Radio i snart 10 år, og dagbladet Information har i den anledning fundet på et vellykket interview-format, hvor den besynderlige historie om amatørshowet ‘X Factor’ udfoldes af hovedpersonerne bag. Dét er næsten lige så tåkrummende at læse som at se programmet, der i øvrigt genåbner med sin 10. sæson i morgen kl. 20.00.

Dong-dramaet fortsætter

Spørgsmålene er fortsat flere end svarene. Siden investeringsbanken Goldman Sachs og en række ledende Dong-folk blev forgyldt, da staten solgte de aktier, som kort efter steg til skyhøjt niveau, har en undrende offentlighed forsøgt at finde hoved og hale i den hemmelighedsfulde handel. I dagens kronik i Politiken følger journalisterne Anders-Peter Mathiasen og Erik Valeur op på deres tidligere afsløringer her i Føljeton og konstaterer, at jo nærmere man kommer selve salgsprocessen, des mere speget bliver det. Rigsrevisionen er i gang med at undersøge forløbet, og deres rapport ventes med spænding.

Spisesedlen

Våbenhvile på vej i Syrien. Tyrkiet og Rusland hævder at være nået til enighed om at udvide den skrøbelige våbenhvile i Aleppo til at omfatte hele Syrien. Iran skulle også være med på sidelinjen i aftalen, der skal træde i kraft ved nytår. Det diplomatiske spil er dog endnu ganske uklart.

Facebook køber danske Eye Tribe. Det er ikke hver dag, at et firma på Amagerfælledvej bliver købt af en global tech-gigant, men det skete forleden, da det lille firma The Eye Tribe, der laver eyetracking, blev købt af et datterselskab under Facebook.

Vælgerne er trætte af Løkke. Årets sidste meningsmåling viser, at Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen er mere populær end Venstres statsminister Lars Løkke Rasmussen på stort set alle politikområder – og i endnu højere grad på personlige karakteregenskaber.

USA skærper kurs over for Israel. Med kun 22 dage tilbage har præsident Obama ikke meget tid til at opnå resultater. Udenrigsminister John Kerry forsøger alligevel – med en sjældent set kritisk kurs over for Israels bosættelser.

Nordkoreas diktator henretter kritikere. Siden han kom til magten i 2011, har Kim Jong Un personligt givet ordre om drab på mindst 340 personer, hvoraf 140 har været topfolk fra militæret og regeringen, viser ny rapport. De bestialske henrettelser sker foran publikum.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12