29. maj 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Døden på toppen af verden

Vi forestiller os, at den mest danske måde, man kan dø på, er ved at stå i kø. Intet indkredser vores folkesjæl bedre en følelsen af at gå til grunde langt nede i Nettos menneskeslange, hvor kun Gud kan høre vores passivt-aggressive ”kan I ikke åbne en kasse mere?” Da har man lyst til at […]

Kære læser

Er Karsten en Høngerøv?

Han kalder selv situationen for “noget lort”. Efter SF’eren Karsten Hønge søndag blev valgt ind i Europa-Parlamentet og mandag valgte at springe fra og forblive i Folketinget, har han straks fået øgenavnet ‘Karsten Høngerøv’. Manden, der har iscenesat sig selv som den jordbundne ærlighed selv, sågar med valgsloganet ”Ikke mere pis, tid til klar tale”, […]

Det bedste vi har set

Mørket efter Merkel

Mørket efter Merkel

Efterhånden som Tysklands kansler Angela Merkel nærmer sig sin exit fra tysk politik, er hendes verdenssyn blevet mørkere. Pillerne, der holder samfundet oppe, eroderer, verden er i skred, og der er intet, vi kan gøre, mener hun. I hvert fald gør hun ikke så meget mere, fremgår det af dette lange og superinteressante, men ikke særlig opløftende portrætinterview i tyske Spiegel (på engelsk).

Sass lever

Sass lever

Det er helt uhørt. Henrik Sass Larsen, Socialdemokratiets gruppeformand og kuglestøber, vil gerne være finansminister, men har i månedsvis ikke villet tale med den dumme, onde presse. Altinget gør alligevel et forsøg her, da partiets valgkampsturné kommer forbi hans hjemmebane, Køge. ”Jeg udtaler mig ikke bare,” siger Sass og henviser til partiets pressechef. Da Altinget spørger hvorfor, siger han: ”Mester. Vi gør det ikke sådan” og træder nogle skridt væk. Læs dette lille resumé af Sass-sagen tilsat reportage fra Køge Torv. Alle alarmklokker ringer.

En landsby for en bredbåndsløsning

En landsby for en bredbåndsløsning

En hel italiensk landsby blev sat til salg på nettet. Det vil sige: et gadeskilt her (1.250 euro) og en bænk der (280 euro). Storsalget gik hurtigt viralt, men når interesserede så klikkede ind for at købe og betale, blev de sendt videre til et website, der opfordrede dem til at dele billeder af varerne på sociale medier. Det hele var fup, men på en både god og dårlig måde. God, fordi folkene bag gerne ville skabe opmærksomhed omkring de italienske landsbyer, som fattes indbyggere og midler; dårlig, fordi det var et techfirma, der stod bag. Firmaet var bare interesseret i at sælge bredbåndsløsninger på landsbyplan.

Spisesedlen

Donald Tusk vil have kvinder til til topjobs i EU. Formanden for Det Europæiske Råd siger, at han ønsker ligestilling og ”mindst to kvinder”, når fem topposter i EU’s institutioner skal besættes. ”Det er ikke kun min ambition, at der skal være ligestilling. Der var et meget synligt flertal, der som jeg er fast besluttet på dette,” lød det fra Tusk efter topmødet for regeringschefer tirsdag aften i Bruxelles.

Nyt lovforslag om lovlig abort fremlagt i det argentinske underhus. Det sker mindre end et år efter, at senatet afviste et tilsvarende lovforslag, men det nye er dog lidt anderledes. ”Vi har foretaget nogle ændringer i overensstemmelse med den lektie, vi lærte sidste år,” siger Nina Burgo, der er stifter af Den Nationale Kampagne for Retten til lovlig, sikker og fri abort, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

DJØF og FOA i parløb om velfærdsudspil. ”Vi har nået en grænse. Der er dybe revner i fundamentet for vores velfærdssamfund, og flere steder er bunden nærmest gået ud,” siger forbundsformand i FOA Mona Striib til DR. Derfor præsenterer FOA og DJØF, der til sammen repræsenterer 250.000 medlemmer, i dag ni ‘velfærdsdogmer’ for, hvordan politikerne fremover kan skrue reformer sammen med lidt større intelligens.

Flertal kræver skærpet tilsyn med daginstitutioner. Et flertal på Christiansborg kræver, at der kommer fælles regler for tilsyn af daginstitutioner i hele landet. Det sker, efter at TV2 tirsdag viste en dokumentar, hvor skjulte optagelser viste problematiske forhold i flere københavnske daginstitutioner. I dag er der ingen fælles krav til pædagogiske tilsyn i dagtilbudsloven.

Australiens ‘Æggedreng’ donerer 460.000 kroner til Christchurch-ofre. Da Melbourne-teenageren Will Connelly slog et æg i hovedet på den højreorienterede senator Fraser Anning, efter at denne havde givet muslimsk indvandring skylden for massakren i den newzealandske by Christchurch, fik han straks et par på hovedet af senatoren. Det endte i en retssag, og der blev samlet ind til Connellys retshjælp. Men da hans udgifter er blevet betalt af en fond, giver han nu de indsamlede penge til ofrene.

Et sidste ord

Sjældent har vi set så nævenyttig en næbbet fyr. Lad nu bare den stakkels mand spise sin mad i fred.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12