29. marts 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Kunsten ikke at føle smerten

Jo Cameron er en bemærkelsesværdig kvinde. Når hun læner sig op ad komfuret med hånden mod kogepladen, opdager hun først, at noget er galt, når der begynder at lugte af brændt kød. Det er en grim lugt, synes hun. Hun er nemlig veganer. Jo Cameron kan ikke føle smerte. Det lyder vildt. Men er det […]

Kære læser

På klods. Kreditkortet er tilbage

Apple Card. Da Apple tidligere på ugen holdt en af deres jævnlige keynote-konferencer, var alt som det plejede. Nye services, kendte mennesker, flotte animationer og stående bifald. Men reelt var der kun ét nyt fysisk produkt i porteføljen, og det var noget så gammeldags som et kreditkort. Alle firmaer bliver åbenbart til banker, når de bliver […]

Spisesedlen

Danske Bank under opsyn i USA. De amerikanske finansmyndigheder har netop kontaktet flere nordiske banker og bedt om flere oplysninger i sagen om hvidvask i Danske Bank. Vagthundene i USA – som kan udløse gigantbøder – er også gået på jagt efter svenske Swedbank, som netop er blevet afsløret i en ny hvidvask-skandale.

Britisk regering opfordrer til ja. I et sidste og skæbnesvangert forsøg på at vinde opbakning til Brexit-skilsmisseaftalen har flere ministre her til formiddag forsøgt at appellere til nationalfølelsen i det britiske underhus. Men det ser svært ud: I aften skal parlamentet stemme for tredje gang – og i tilfælde af et nyt nej, risikerer Storbritannien at skulle forlade EU uden en aftale.

Øget opbakning til fælles EU-forsvar. Stemningen er ved at skifte i den hjemlige EU-debat, hvor over halvdelen af danskerne nu støtter et fælles EU-forsvar og dermed at ophæve det danske forbehold. 56 pct. er i ny måling ”enige” eller ”overvejende enige” i, at Danmark – ud over NATO-medlemskabet – bør deltage i et fælles europæisk forsvar.

Gymnasium nægter at straffe elever. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) har krævet, at Ørestad Gymnasium skal straffe eleverne, fordi undervisningsminister Merete Riisagers (LA) blev afbrudt under et besøg. Men bestyrelsesformanden René van Laer afviser sanktioner: ”Man kan ikke straffe 1.200 elever, fordi der måske er nogle få, der har opført sig dårligt”.

Seksuelle krænkelser i forsvaret. Årsrapporten fra Auditørkorpset viser, at antallet af sager om soldater, der deler eller optager krænkende fotos af kvindelige værnepligtige, er stigende. Eksempelvis blev en konstabel idømt dagbøder for blufærdighedskrænkelse, efter han tog nærbilleder af en kvindelig værnepligtigs blottede bryster og bagdel.

Et sidste ord

Sådan lige på stående fod kunne du ikke tænke dig at bytte din tilværelse med en ællings, vel? Du har det jo egentlig godt nok trods dine små skavanker (du ved, hvad vi mener). Men se så lige de små ællinger her – de har det jo fandeme sjovt. Ikke? Tænk over det.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12