29. marts 2022

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Et par Carlsberg kommer på bordet…

Bedst som Ukraines præsident Volodymyr Zelenskij ville få mulighed for at revse Carlsberg foran Folketinget, valgte bryggeriet alligevel at forlade Rusland. Det har ellers ikke set for kønt ud. Selvom Carlsberg stoppede salget af Carlsberg-øl, er aktiviteterne fortsat i bryggeriet Baltika – hvorfor skattekroner alligevel har fundet vej til Vladimir Putins krigskasse. Som Peter Chernyshov, […]

Kære læser

En rigtig tåreperser

Fredag fik jeg to henvendelser, der begge relaterede sig til den historie, vi i sidste uge bragte om flygtningefamilien Al-Ashqi, som var blevet tvangsflyttet med 24 timers varsel. Den første var enormt glædelig. Familiens søn Hussein fortalte mig, at de – på trods af at Udlændingestyrelsen tidligere havde afvist det – nu alligevel var blevet […]

Det bedste vi har set

For meget Seinfeld?

For meget Seinfeld?

90’er-sitcom’en Seinfeld 24 timer i døgnet? For nogle er det himlen, for andre den rene skærsild. Tryk på denne knap, og stream Seinfeld… stream Seinfeld ad helvede til! (Det er gratis.)

Sikke et røvhul

Sikke et røvhul

Det er ikke, fordi det ikke har været fremme, at den demokratiske senator Joe Manchin har nære forbindelser til den amerikanske sorte energisektor og har personlig, politisk og økonomisk interesse i at stikke en kæp i hjulet på den grønne omstilling. Men her har The New York Times gravet rigtig dybt for at få svineriet dokumenteret. Artiklen er baseret på tusindvis af dokumenter fra sagsanlæg, tinglysninger og interviews med knapt 40 tidligere forretningsforbindelser, regeringsfolk og industrieksperter.

Kontor-djøf’eren redder dig

Kontor-djøf’eren redder dig

Som du ved, linker vi nogle gange til artikler i juristerne og økonomernes fagblad Djøfbladet. I journalistikken taler man om vinkler (fx den ofte ulidelige ”danske vinkel”), og Djøfbladet opererer jo så med Djøf-vinklen. Her er en artikel om ”kontor-djøf’er”, der redder liv. Anders Gjesing er frivillig hjerteløber og må tit løbe midt i et møde. ”Jeg forstår, at man ikke kan forlade et klasselokale fuld af børn eller et plejehjem, men som ganske almindelig kontor-djøfer sidder jeg sjældent med en arbejdsopgave, der drejer sig om liv eller død. Jeg forlader allerhøjst en bunke papirer, mails eller par undrende kollegaer – og de kan altså bare vente på mig, til jeg er retur.” Sejt nok, altså.

Spisesedlen

Zelenskij skal tale Folketinget. Talen bliver transmitteret via storskærm i Landstingssalen og kan ses på Folketingets TV-kanal og hjemmeside samt på DR og Tv2 kl. 12.30. “Præsidenten vil give en orientering om situationen i Ukraine og takke det danske folk for den støtte, som er blevet vist hans land,“ skriver Folketinget på sin hjemmeside. Zelenskij har allerede talt til bl.a. Kongressen i USA, Europa-Parlamentet og Forbundsdagen i Tyskland.

Carlsberg forlader Rusland som følge af krigen i Ukraine. Det meddelte den danske bryggerivirksomhed i en pressemeddelelse mandag. Virksomeheden har ellers tidligere har afvist at forlade Rusland af hensyn til sine medarbejdere i landet. Produktionen opretholdes, indtil processen er gennemført, men ”enhver profit, der bliver skabt under denne humanitære krise, vil blive doneret til nødhjælpsorganisationer,” skriver Carlsberg.

Ukrainske styrker har generobret Irpin. Det meddelte byens borgsmester Oleksandr Markushin mandag. Markushin tilføjede dog, at det stadig er for farligt at vende tilbage til byen: ”Vi har gode nyheder i dag – Irpin er blevet befriet. Vi ved, at der vil komme flere angreb på vores by, og vi vil forsvare den modigt,” skrev han på beskedtjenesten Telegram. Irpin er en forstad til Kijyv, og byen var i begyndelsen af Ruslands invasion ramt af voldsomme kampe.

Britisk politi udsteder 20 bøder for fester i Downing Street 10. Siden januar har politiafdelingen i London, Metropolitan Police, undersøgt 12 sammenkomster i premierministerboligen på Downing Street 10, som angiveligt skulle have brudt coronarestriktionerne. Foruden politikere og højtstående regeringsmedlemmer, menes også Premierminister Boris Johnson at have været til stede ved flere af sammenkomsterne.

Domstol i Singapore afviser appel fra dødsdømt udviklingshæmmet. Nagaenthran K. Dharmalingam blev dømt til døden efter at have smuglet heroin ind i østaten i 2009. Dharmalingam og hans advokater appellerede dommen med argumentet om, at det er imod international lovgivning af straffe udviklingshæmmede mennesker med døden. Appellen blev tirsdag afvist. Sagen har vakt kritik fra EU, FN og en række menneskerettighedsorganisationer.

Et sidste ord

Så der er gået 24 timer, og du har stadig ikke udformet en holdning til Will Smiths angreb på Chris Rock. Hvad gør du? Du klikker her.

Ses i morgen!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12