29. november 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Modeindustriens galimatias

”Jeg kan ikke fordrage narcissisme, men jeg anerkender forfængelighed.” Diana Vreeland, chefredaktør på Vogue 1963-71   Hvis man (som det er tilfældet for flere af os her på Føljetons redaktion) lever et relativt socialt afsondret liv med mange repetitive og i udpræget grad logistisk orienterede gøremål i hverdagen, bliver man ramt af forundring, hver gang […]

Kære læser

Skat og moms: Regeringen sat under administration

Et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om at investere 480 mio. kr. ekstra frem til 2021 i en styrket og mere digital skattekontrol i kampen mod fejl og snyd med skatter, moms og afgifter. Bag overskrifterne afslører forløbet flere bizarre detaljer om VLAK-regeringens nye måde at arbejde politisk på: Reelt er det oppositionen, der regerer Danmark.

Spisesedlen

Nordkorea affyrer nyt missil. Det ballistiske langdistancemissil skal eftersigende være af en type, der kan ramme USA’s fastland. Missilet var i luften i ca. 50 minutter, inden det styrtede ned i det japanske hav. Missiltesten har mødt bred international fordømmelse.

Sundhedsplatformen skyld i færre behandlinger. Det nye it-system, der bruges på sygehusene i Region Hovedstaden, menes at være skyld i, at man i år forventer, at regionens hospitaler vil behandle syv procent færre patienter. Derfor står Region Hovedstaden til at skulle tilbagebetale i alt 730 millioner kroner til staten. Som konsekvens har regionen besluttet at genansætte lægesekretærer, der blev fyret efter indførelsen af Sundhedsplatformen.

EU og Storbritannien enige om Brexit-regning. Der skal eftersigende være faldet en økonomisk aftale på plads mellem EU og Storbritannien, hvor briterne indvilliger i at betale en stor regning for Brexit. Regningen kan ende på op mod 50 milliarder pund. Aftalen giver parterne mulighed for at bevæge sig videre i Brexit-forhandlingerne.

Danmark får et udvisningsfængsel. Det aftalte regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti i går. Udvisningsfængslet skal huse udvisningsdømte udlændinge og i aftalen ligger det også, at arbejdet med at overføre de udvisningsdømte til afsoning i udlandet skal intensiveres. Der vil i det nye fængsel kun være fokus på det basale og ikke fx resocialisering.

EU og afrikanske lande mødes til topmøde. Repræsentanterne fra de europæiske og afrikanske nationer skal på mødet diskutere, hvordan man kan dæmme op for immigrantstrømmen fra Afrika til Europa ved at skabe bedre uddannelses- og jobmuligheder for de unge afrikanere i hjemlandene. Topmødet bliver det femte af sin art.

Et sidste ord

Vi har hørt om at hoppe ud af et fly med et såkaldt wingsuit. Men at hoppe ind i et fly med et wingsuit, den er alligevel ny for os. Det er ren James Bond.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12